Logo nieuwsbode-heuvelrug.nl


Info-avond over Station Driebergen-Zeist druk bezocht

DRIEBERGEN - De informatieavond met de titel 'Project in Beeld' over het stationsgebied Driebergen-Zeist in een zaal van Congrescentrum Antropia, trekt veel buurtbewoners en andere belangstellenden. Alle stoelen zijn bezet zodat geïnteresseerden in de vensterbanken moeten zitten of moeten staan. Sprekers op deze avond, op donderdag 16 februari, zijn er van onder meer Ingenieursbureau Arcadis, Bouwbedrijf BAM en ProRail.

Jeroen Eulderink is architect van Arcadis en legt middels een videopresentatie uit hoe de plannen voor de vernieuwing van het OV-gebied eruit zien. Gedetailleerd toont Eulderink hoe het spoor wordt verbreed van 2 naar 4 sporen, hoe de overkapping op het station eruit gaat zien en hij toont hoe de directe omgeving van het station er in de toekomst uit ziet.

Daarna mag het publiek vragen stellen. "Ik mis het hout!" roept iemand uit de zaal. "We hebben een goede balans gevonden  in de materialen waar we voor gekozen hebben," antwoordt de architect van Arcadis. "Daar zit geen houtbeeld op grote schaal bij."

Een andere toeschouwer vraagt hoe definitief het plan is en hij krijgt als antwoord dat er alleen nog in detail veranderingen kunnen plaatsvinden. Inspelend op de groei van het stationsgebied van reizigers, forenzen, scholieren en verkeer, verwacht Eulderink dat er tot 2030 sowieso capaciteit genoeg is."

De 10 minuten spreektijd zijn om en de volgende mag zijn opwachting maken, Albert Hazeleger, bouwmanager van ProRail. Hij vertelt dat de bouwers van het nieuwe stationsgebied de komende jaren goede buren willen zijn van de bewoners uit de omgeving en de mensen die in de buurt werken. "Sorry alvast voor de overlast," zegt Hazeleger. "Ik ben een bouwer en ik ben anders dan een architect. Mijn taak is het ontwerp daadwerkelijk te bouwen." Hij vertelt dat er 's nachts hard gewerkt wordt om de overlast voor de mensen zoveel mogelijk te beperken en dat het nieuwe station te zijner tijd harmonieus zal opgaan in een groene omgeving.

Het toekomstige station ziet er op het grote scherm virtueel gezien paradijselijk uit. Iemand vraagt of het er daadwerkelijk zo uit komt te zien. Hij krijgt als antwoord dat er kleine verschillen kunnen zijn. Uit de zaal komen onder andere vragen over de Hoofdstraat en hoe het zit met de overgang op de Odijkerweg.

De volgende spreker is Josien Batterink van Bouwbedrijf BAM en zij legt in een situatieschets uit hoe de bouwwerkzaamheden elkaar opvolgen. "De tunnel onder het spoor wordt in 2 delen gebouwd en veel werkzaamheden zullen gebundeld zijn," vertelt Batterink. "Tijdens het werk zullen we veel en goed communiceren wat er gaande is."

Als u meer wilt weten informatie over de aanleg van Stationsgebied Driebergen-Zeist wilt, kijk dan op de website: www.stationdriebergenzeist.nl.

(door Marcel Bos)

Reageer als eerste
Meer berichten