Logo nieuwsbode-heuvelrug.nl


Liturgische bijeenkomst: Ouder worden - Oud zijn.

Op zondag 14 mei houdt de oecumenische Werkhof Gemeenschap in het voormalige klooster in Werkhoven een viering met als thema:

ouder worden – oud zijn.

Henk Baas uit Schalkwijk, die sinds kort 100 jaar is en al vele jaren actief lid van de Werkhofgemeenschap vormde de aanleiding tot een viering met het thema ouder worden en oud zijn. Net als andere geloofsgemeenschappen heeft ook de Werkhofgemeenschap te maken met ouder wordende leden, dus het is een onderwerp wat leeft. Het mooie van de Werkhofgemeenschap is dat leeftijd niet echt telt, want de mensen die zich hier thuis voelen zijn open en jong van geest.

Het thema is uitgewerkt voor een zogeheten ZondagMorgenAnders, wat wil zeggen dat er geen voorganger is die de viering leidt en dat er ruimte is voor andere geluiden.

De viering is in een aantal ontmoetingen voorbereid door een vijftal betrokkenen en wordt ondersteund door het koor van de Werkhofgemeenschap onder leiding van dirigente Lisette Bernt.

De bijeenkomst begint om 10.00 uur op de Hollende Wagenweg 20 3985 SG te Werkhoven (in de kapel van het tegenwoordige Samaya). De Werkhofgemeenschap nodigt iedereen die hier belangstelling voor heeft van harte uit hierbij aanwezig te zijn. Na afloop is er onder het genot van een kop koffie / thee gelegenheid tot napraten en nadere kennismaking met de leden van de Werkhofgemeenschap. ( zie ook www.werkhofgemeenschap.nl)

Reageer als eerste
Meer berichten