Logo nieuwsbode-heuvelrug.nl


Morgen valt beslissing voor DEV

DOORN - DEV Doorn hoopte afgelopen zaterdag na een mooie overwinning al op lijfsbehoud in de derde klasse D. Maar ook de concurrentie deed goede zaken en daarom moet DEV morgen nog een beslissingswedstrijd spelen tegen Bunnik '73. Die vindt plaats op neutraal terrein, Bij SO Soest, vanaf 14.30 uur. DEV Doorn roept z'n aanhang op om massaal af te reizen naar Soest om de club te ondersteunen in deze belangrijke wedstrijd

Afgelopen zaterdag, op 13 mei, was DEV Doorn te gast bij SVM Maartensdijk. Voor de Doornaars was het "do or die" vandaag. De laatste competitiewedstrijd moest gewonnen worden en hopen dat de uitslagen op de andere velden gunstig zouden uitpakken. Na 90 minuten bleek dat het Doornse vlaggenschip niet was gezonken.

DEV Doorn wist wat het moest doen. Het gat naar DVSU was vooraf een punt en twee punten naar Bunnik'73. De gasten begonnen goed aan het duel.

Wederom werd er veel strijd en energie in de wedstrijd gelegd. In de 7e minuut kon de Doornse aanhang al juichen. Marijn de Graaf kreeg op 35 meter van het doel de bal, zag de doelman ver voor zijn doel staan en bedacht zich geen moment. Met een fantastische lob liet hij de Maartensdijkse goalie de gang naar het net maken. 0-1. DEV Doorn probeerde meteen door te drukken, maar dwong geen echte kansen af. De gastheren stonden achterin prima georganiseerd en hielden DEV Doorn buiten het strafschopgebied. Aanvallend bracht SVM weinig zodat het centrale duo Niek van Schaffelaar en Patrick Schrooten eenvoudig op de been bleef.

Na rust hetzelfde spelbeeld. DEV Doorn dicteerde de wedstrijd en kwam niet in de problemen. Ondertussen werd langs de lijn angstvallig de telefoon in de gaten gehouden en bleek dat de situatie op dat moment zeer ongunstig was voor DEV Doorn. Beide concurrenten stonden op een voorsprong. Er zat niets anders op dan de wedstrijd binnen te slepen en hopen op een wonder. De Doornse brigade bleef jagen op een tweede treffer. Deze viel dan ook in de 78e minuut. Een corner van de linkerkant werd tegendraads ingekopt door De Graaf. 0-2. Drie minuten later kwam de hoop terug in de Doornse harten. IJFC maakte de, o zo belangrijke gelijkmaker, tegen Bunnik'73. DVSU daarentegen stond al op een 4-1 voorsprong tegen FC Driebergen en was uit het zicht verdwenen. DEV Doorn wilde meer en kreeg ook meer. In de slotfase maakte een verdediger van SVM hands binnen de beruchte lijnen en kreeg DEV Doorn een strafschop. Tim Kas faalde niet en bepaalde de eindstand op 0-3.

Hierna werd het nagelbijten in het Doornse kamp. De wedstrijd in Bunnik was nog gaande. Na een aantal slopende minuten kwam het verlossende antwoord: het was gelijk gebleven.

Opstelling DEV Doorn:

André Nell; Kelvin de Haan, Patrick Schrooten, Niek van Schaffelaar, Martin Nell (Romek van Deursen); Stefan Prij, Jordi Witbreuk, Pieter Hegger; Job Demmers (Beau van Ede), Marijn de Graaf (Tim Kas), Bram van Schaffelaar.

Reageer als eerste
Meer berichten