Logo nieuwsbode-heuvelrug.nl


 Deze cursisten tonen trots hun diploma Natuurgids die zij behaalden bij IVN Heuvelrug en Kromme Rijn. "Ik kijk nu heel anders naar de natuur en ga nooit meer zonder loep de deur uit," zegt een cursist.
Deze cursisten tonen trots hun diploma Natuurgids die zij behaalden bij IVN Heuvelrug en Kromme Rijn. "Ik kijk nu heel anders naar de natuur en ga nooit meer zonder loep de deur uit," zegt een cursist.

IVN Heuvelrug en Kromme Rijn reikt diploma's uit

De natuurgidsenopleiding van IVN afdeling Heuvelrug en Kromme Rijn heeft een grote groep nieuwe natuurgidsen opgeleid. Uit handen van de docenten kregen de kersverse gidsen zaterdagmiddag hun felbegeerde diploma uitgereikt bij de Watertoren in Werkhoven.

DOOR MARCEL BOS

UTRECHTSE HEUVELRUG – "Ik ben zo blij met mijn diploma en ik heb zoveel geleerd," zegt Roel van Cauwenberghe. "Ik verdiepte mij tijdens de cursus in de natuur van Landgoed Rijnwijck, dat ligt aan de Odijkerweg in Zeist. Om dat landgoed heen is het eigenlijk een druk gebied met veel lawaai dat afkomstig is van menselijk activiteiten, maar anderzijds is het ook een oase van rust. Bovendien kom je er haast niemand tegen, want het landgoed heeft maar 1 ingang." Een andere blije cursist is Jolanda Blom uit Maarn die Landgoed Huis te Maarn voor haar rekening nam. Blom: "De afwisseling van de natuur vind ik zo bijzonder. Het is een mooie mix van oud landschapspark en bos.

" Moniek Löffler uit Driebergen vond het ook een boeiende opleiding en zij is blij met haar diploma. "Ik heb een druk schema met werk en gezin, maar toch stortte ik me op deze cursus en leerde ik alles over het gebied rond Kasteel Sterkenburg. De opleiding kost energie, maar levert mij nog meer energie op.

Anne France Zijsling verdiepte zich in de flora en fauna rond Landgoed Heidestein. "Sinds deze cursus kijk ik beter en kan ik als gids op andere manieren over de natuur vertellen." Fort Rijnauwen is een natuurfort in Bunnik en was het werkgebied van cursist Irene Oosterhout. Zij zegt nu veel meer detais in de natuur te zien, dan voor de cursus. "Je gaat verder kijken dan normaal omdat je weet waar je naar moet kijken. Sinds ik de cursus Natuurgids deed, ga ik nooit meer zonder loep op zak de natuur in."

Cursusleider Harry Kerver zegt vlak na de diplomauitreiking trots te zijn op zijn cursisten. "Het is een gedreven en enthousiaste groep. Ik vind het leuk om hen de bijzondere details van de natuur te laten kennen. Mijn hele leven al ben ik gek op de natuur. Scholieren nam ik ook altijd graag mee om bijvoorbeeld te laten dauwtrappen in het bos 's morgens vroeg. Vooral kinderen uit de stad vinden het geweldig en is het voor hen een echte eyeopener."

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan voor meer informatie op www.ivn.nl/afdeling/heuvelrug-en-krommerijn.

Reageer als eerste
Meer berichten