Logo nieuwsbode-heuvelrug.nl


1e voorstelling in vernieuwd openluchttheater stijf uitverkocht! Foto: Hans Lebbe
1e voorstelling in vernieuwd openluchttheater stijf uitverkocht! Foto: Hans Lebbe (Foto: Hans Lebbe)

Opera in openluchttheater van Landgoed Zonheuvel

"Ons vernieuwde amfitheater in het bos was tot de laatste plek bezet," vertelt Wim Oolbekkink, die zich samen met drie collega's heeft ingezet voor renovatie van het Doornse openluchttheater.

door Marcel Bos

DOORN - De oorlog kwam ertussen en later raakte het theater overwoekerd en in de vergetelheid. Het nu gloednieuwe theater opende met de mini-opera 'A Postcard from Aleppo', met acteurs afkomstig uit de gelijknamige verwoeste Syrische stad.

Oolbekkink, programmaker bij 'Stichting Samenwerking, Bezinning en Inspiratie' (SBI) bedacht samen met Peter van Doorn, Jaap Jongejan en Rens Tanis het plan voor een vernieuwd openlucht theater. Oolbekkink: "Een deel van de opbrengst van de mini-opera is bestemd voor de heropbouw van Aleppo. Het hout voor de gesponsorde bankjes komt van de Utrechtse Heuvelrug. Toen dit theater in 1939 opende, was het een plek voor bezinning. De toenmalige eigenaresse van Landgoed Zonheuvel wilde een plek voor verbinding. Ze haalde jongeren uit diverse Europese landen naar Doorn." Er komen meer voorstellingen, zijn plannen voor een outdoorcinema (met de film 'Down to Earth' op 25 augustus en een 'Pecha Kucha-Night' op 6 oktober. Dan vertellen mensen op het podium boeiende verhalen in 6.5 minuut.

Reageer als eerste
Meer berichten