Logo nieuwsbode-heuvelrug.nl


Foto: Hans Lebbe

Opera in openluchttheater van Landgoed Zonheuvel

"Ons vernieuwde amfitheater in het bos achter het landgoed was tot de laatste plek bezet," vertelt Wim Oolbekkink, die samen met 3 collega's zich heeft ingezet voor renovatie van het Doornse openluchttheater.

MARCEL BOS

DOORN - De oorlog kwam ertussen en later raakte het theater overwoekerd en in de vergetelheid, maar het gloednieuwe theater opende nu met de mini-opera 'A Postcard from Aleppo' met acteurs afkomstig uit de verwoeste Syrische stad Aleppo. Oolbekkink, programmaker stichting SBI (Samenwerking, Bezinning en Inspiratie) bedacht samen met de Directeur van Goedlandt circulair landgoedbeheer Peter van Doorn, Algemeen Directeur SBI/Landgoed Zonheuvel Jaap Jongejan en Commercieel Manager Rens Tanis van Landgoed Zonheuvel het plan voor een vernieuwd openluchttheater. Oolbekkink: "De 1e voorstelling is succesvol! Een deel van de opbrengst van de mini-opera is bestemd voor de heropbouw van Aleppo." De programmaker vertelt dat het hout voor de bankjes van de Utrechtse Heuvelrug komt. Een aantal bankjes is gesponsord door het op het landgoed gevestigde bedrijf PlanMen. "Toen dit openluchttheater werd geopend in 1939 was het een plek voor bezinning," zegt Oolbekkink. "De toenmalige eigenaresse van Landgoed Zonheuvel Ada van der Poorten Schwartz wilde een plek voor verbinding tussen mensen uit Europa en haalde jongeren uit alle landen naar Doorn." Na de succesvolle mini-opera, komen er meer voorstellingen in het openluchttheater in het bos. "Ja," zegt de programmamaker. "Er zijn plannen voor een outdoorbios met een film genaamd 'Down to Earth' (zie downtoearth.nl) op 25 augustus en een 'Pecha Kucha-Night Utrechtse Heuvelrug' op 6 oktober. Dan vertellen mensen boeiende verhalen in 6.5 minuut op het podium van het openluchttheater."

Foto-onderschrift: Met het geheel vernieuwde openluchttheater in het bos bij Landgoed Zonheuvel, was de 1e voorstelling 'A Postcard from Aleppo' meteen uitverkocht! Binnenkort is er een heuse Outdoorbios met de film 'Down to Earth' in augustus.

Reageer als eerste
Meer berichten