Logo nieuwsbode-heuvelrug.nl


Mountainbiken levert 9500 euro op

De 11e RWP-Mountainbike Cyclo Midden Nederland was een groot succes. Ruim 700 fietsers waren goed voor een opbrengst van 9.500 euro. Dit geld wordt door de Lions Club Utrechtse Heuvelrug in zijn geheel ingezet voor goede doelen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Amerongen - Lions Club Utrechtse Heuvelrug en Stichting Mountainbike Promotie Nederland organiseerden voor de 11e keer, in nauwe samenwerking met Staatsbosbeheer, de jaarlijkse RWP-Mountainbike Cyclo Midden Nederland'.

700 deelnemers

Meer dan 700 ingeschreven deelnemers kwamen aan de start om meerdere rondes van de uitgezette route van 30 km te rijden.

Om 10.00 uur loste burgemeester Naafs het startschot voor de wedstrijdrijders die een parcours van 90 km hadden af te leggen. Voor de rijders die zich voor de 60 km hadden ingeschreven loste Naafs om 10.30 uur het startschot.

Alle rijders wisten tevreden over hun rit en ongeschonden de finish te halen.

De route was dit jaar nog attractiever gemaakt, omdat Staatsbosbeheer buiten de bestaande mountainbike paden ook éénmalig wandelpaden voor de route had vrijgegeven.

Jong en oud

Deelnemers reden een parcours door het Staatsbosbeheer gedeelte van het Utrechts Landschap van het Amerongse bos. Vrouwen en mannen in alle leeftijdscategorieën, van heel jong tot echt wel wat ouder, kwamen vanuit het gehele land naar Amerongen om deze tocht te kunnen fietsen. Zelfs een deelnemer uit Nepal, die voor het eerst in Nederland is, heeft de rit helemaal uitgereden. De liefde voor het mountainbiken verbroedert.

Mountainbiken verbroedert

Dat is een ding wat ieder jaar weer duidelijk blijkt. Iedere rijder gunt het de ander om deze bijzondere rit tot een goed einde te brengen.Leden van Lions Club UHR stonden garant voor de voorbereiding, organisatie en het goede verloop tijdens het evenement.

Ook zorgden de Lions-leden er na afloop voor, dat de route weer netjes opgeruimd kon worden vrijgegeven voor andere bezoekers.

Nieuws van Lions Club Utrechtse Heuvelrug en Stichting Mountainbike Promotie Nederland is ook te volgen op Facebook en Twitter ‘Lionsuhr’.

reageer als eerste
Meer berichten