Logo nieuwsbode-heuvelrug.nl


Toeschouwers kijken naar de onthulling van de nieuwe naam van het openluchttheater. FOTO: Hans Lebbe
Toeschouwers kijken naar de onthulling van de nieuwe naam van het openluchttheater. FOTO: Hans Lebbe (Foto: Hans Lebbe)

Maarten Maartens openluchttheater

Onlangs kwamen 200 genodigden af op de officiële heropening van het Openluchttheater op Landgoed Zonheuvel in Doorn. Nieuwe, maar ook de oude bewoners van het Landgoed, vertelden hun verhaal.

Doorn - De dochter van Maarten Maartens, -Ada- heeft haar gasten na 80 jaar opnieuw welkom geheten. Ada werd voor de gelegenheid gespeeld door Annet Werkhoven.

De heer Polman is lang geleden geboren op het Landgoed Zonheuvel. Hij herinnert zich dat hij in het eerste theater speelde. Dat was in de tijd, dat het Koetshuis nog een jeugdherberg was. Patrick Willemse, gastheer Landgoed Zonheuvel vertegenwoordigde de nieuwe generatie bewoners.

Nieuwe naam

Burgemeester Frits Naafs van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, Jaap Jongejan (Directeur SBI / Landgoed Zonheuvel), Bouwe Postmus (Voorzitter Stichting Maarten Maartens) en Jan-Willem van den Braak (Voorzitter Stichting SBI) onthulden de nieuwe naam: "Maarten Maartens Openluchttheater" aan het publiek. Burgemeester Naafs sprak zijn waardering uit voor dit project. Hij bedankte met name de inzet van statushouders uit Syrië, Afghanistan en veldmedewerkers van de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug. Zij zorgden er samen met de vele donateurs voor, dat het theater in korte tijd in de oude staat kon worden teruggebracht.

De allereerste voorstelling werd verzorgd door het professionele gezelschap van 'A postcard from Aleppo'. Een een mini-opera, uitgevoerd door twee Syrische musici. Zij wisten het publiek in vervoering te brengen. Maar lieten de aanwezigen ook nadenken over de oorlogssituatie in Syrië. De bezoekers werden tijdens de borrel uitgenodigd om zelf een brief naar Aleppo te schrijven! Om de inwoners een hart onder de riem te steken. Jaap Jongejan gaf aan dat de opgraven tijdcapsule uit 1939 opnieuw gevuld zal worden. Met i.i.g. geval een brief aan de toekomstige generatie.

www.landgoedzonheuvel.nl

reageer als eerste
Meer berichten