Logo nieuwsbode-heuvelrug.nl


Foto: Rene Borkent

'Je wil me vast wat aan doen'

Column Stephanie van Baggem

'Morgen wil je me wat aan doen'. Nee, dat was niet de reactie die ik verwachtte toen de kapster de kwast met verf in mijn haar zette. Heel even voelde ik wat paniek ik me opkomen. Paniek die zich even afvroeg of het dan wel echt een goede keuze was geweest om highlights te laten zetten. Ik was mezelf al inwendig aan het vervloeken. Waarom liet ik me nou uitdagen? Voortaan moet ik maar gewoon mijn telefoon uitzetten als ik bij de kapper zit. Het is niet zo dat ik mijn haar nu ineens paars wilde laten verven, dat heb ik al gehad, maar toch. 'Nee, het wordt echt zo gaaf! Maar toch, morgen wil je me wat aandoen.' Met mijn grote fantasie zag ik al enorme krantenkoppen voor me.

KAPSTER DOOD GEVONDEN IN KAPPERSZAAK of iets anders in die trant. Doorn lijkt nu toch al langzaam wat crimineler te worden, kijk maar naar de praktijken op de Gezichtslaan. Maar nee, natuurlijk gaan we dat niet doen. Sinds een paar jaar kom ik al bij deze kapper en elke keer loop ik weer met een nieuwe coup de zaak uit. Ik wil geen sluipreclame maken, maar ik ken maar weinig kapperszaken in Doorn die vernoemd zijn naar de eigenaar.

In tegenstelling tot mijn tandarts (sorry Pieter!) vind ik kapsters/kappers geen sadistische mensen. Natuurlijk, ze kunnen dat ongetwijfeld wel zijn, maar met de kapper kan je tenminste gewoon een gesprek voeren. De tandarts vraagt je vaak van alles terwijl hij dan lekker met al die gereedschappen in de mond aan je rommelen is. Een gesprek voeren gaat niet op die manier, snap dat dan?

Hoe dan ook, het was druk die dag bij de kapper. Zo druk dat ik een uur heb gewacht. Het maakt mij persoonlijk niet uit dat ik langer moet wachten. Als ik naar de kapper ga plan ik er expres niets direct na, de kans op uitloop is nou eenmaal groot en je wilt niet dat het afgeraffeld wordt. Er werd ook niet geklaagd in de zaak hoor, eerder het tegendeel. Ik heb best vaak 'sorry' gehoord. Onnodig. Mensen vliegen tegenwoordig maar heen en weer en staan niet zo vaak meer stil. Fouten waar we eigenlijk helemaal niets aan kunnen doen rekenen we onszelf wel toe en dat is zo zonde. Misschien moeten we niet zo streng zijn voor elkaar, maar gewoon ieder zichzelf laten zijn. Uiteindelijk hebben we anders een club overspannen mensen bij elkaar en dan? Nee, soms is het oké om even te blijven staan, echt.


Zo ook Hetty. Ja Hetty, ik noem je gewoon bij naam zoals ik aan je gevraagd had. Nee, de volgende dag wilde ik je niets aandoen, ik ben juist heel blij met de nieuwe coup! Dankjewel voor je tijd en de nieuwe look, erg leuk! Maar echt, de volgende keer neem ik een broodje mee en gaan we samen wat eten.

reageer als eerste
Meer berichten