Logo nieuwsbode-heuvelrug.nl


Jan Scheffer is verantwoordelijk voor de verkoop van de nieuwbouw appartementen de Nieuwe Donderberg.
Jan Scheffer is verantwoordelijk voor de verkoop van de nieuwbouw appartementen de Nieuwe Donderberg. (FOTO: Hanny van Eerden)

Nieuwe Donderberg bijna ingevuld

Met het oog op de bouwstart van begin september van appartementencomplex De Nieuwe Donderberg in Leersum, gaat 1 augustus ter plaatse de sloop van het voormalige hotel-restaurant De Donderberg van start.

Leersum – De appartementen hebben een vloeroppervlak van 111 tot 195 m2. Scheffer: "De grootste woningen, waaronder penthouses met dakterras, waren het eerst weg. We kunnen qua vloeroppervlak én bouwlaag echter nog steeds een keuze bieden. De appartementen op de begane grond hebben ieder een terras en tuin. De verdieping daarboven biedt balkons. Het uit 3 bouwlagen bestaande complex heeft verder een veilig omheinde, fraai aangelegde gezamenlijke tuin en parkeerplaats." De naam van het gebouw - en die van het voormalige hotel-restaurant - is ontleend aan de nabij gelegen Donderberg, de heuvel met de bekende Tombe van Nellesteyn.

Bosrijke omgeving

"Het koperspubliek bestaat uit zowel stellen als alleenstaanden, variërend in leeftijd vanaf 50 jaar," vervolgt Scheffer. " De nieuwe eigenaren zijn bijna allen afkomstig uit Leersum, Doorn en Amerongen. Zij willen in de Utrechtse Heuvelrug blijven wonen. We voorzien dus in een lokale behoefte. Zij die van buitenaf komen kozen voor de bosrijke ligging in combinatie met de korte rijafstand tot de A12 via de N226. De voorliggende rotonde krijgt binnenkort een bypass voor een snellere afwikkeling van het spitsverkeer."
De Nieuwe Donderberg is een project van Nederfonds VOF, een samenwerkingsverband van BPD Ontwikkeling (voorheen Bouwfonds) in Amersfoort en Ter Steege Bouw Vastgoed in Apeldoorn. De start van het voortraject dateert al van vóór de herindeling van de Utrechtse Heuvelrug. Het 1e plan sneuvelde in één van de laatste raadsvergaderingen van de voormalige gemeente Leersum, volgens Rob Arends, senior ontwikkelingsmanager van BPD Ontwikkeling. "Lokaal kreeg het de bijnaam 'Kolos in het bos'," licht hij toe. De huidige snelle verkoop, zegt alles over de gunstige woningmarkt van dit moment."

reageer als eerste
Meer berichten