Logo nieuwsbode-heuvelrug.nl


Foto: Graficelly

49e Speelweek in opbouw

Driebergen-Rijsenburg - Het oude seminarieterrein is ook dit jaar de plek voor de Speelweek. Maandag 14 augustus zijn de kinderen vanaf 9.30 uur welkom. Dan opent de burgemeester de 49e editie van dit jaarlijkse speel-evenement in Driebergen waar alle kinderen van 4 t/m 12 jaar naar hartelust kunnen spelen, knutselen, sporten en nog veel meer, 5 dagen lang. De Speelweek is een initiatief van de Stichting Jeugd Rekreatie Driebergen en bestaat al meer dan 40 jaar. Zowel de stichting als de Speelweek draaien voor 100% op vrijwilligers, ieder jaar weer zetten ruim 250 medewerkers zich in voor de Speelweek.

Inmiddels is de opbouw gestart. Deze gaat door tot zaterdag 12 augustus, dan moet alles klaar staan. Zeven grote carouseltenten worden geplaatst, elk met een eigen invulling aan het thema 'Heel Holland speelt'. Het terrein van de Speelweek is verdeeld in een groot speelveld met verschillende tenten, dorpen met diverse activiteiten. Voor de kleuters van 4 tot en met 6 jaar is een speciale plek gereserveerd, namelijk Speeldorp. Kinderen van 7 jaar en ouder mogen op het grote veld rondlopen. Kinderen met een beperking of die op een of andere manier begeleiding of ondersteuning nodig hebben zijn van harte welkom in Bambinidorp.

De speeltijden zijn van 9.30 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur.

Zaterdag 19 augustus is de afbraak, vanaf 9.00 uur wordt alles weer opgeruimd. Helpende handen zijn altijd welkom! Aanmelden kan via de contactpagina of op het seminarieterrein bij Erik van Dijk, hoofd TD. Op de site www.speelweek.nl vindt u alle informatie. 

Reageer als eerste
Meer berichten