Edric Pletting voor Lunchcafé Koek & Ei dat half oktober haar deuren opent. "Ons lunchcafé staat open voor mensen met een verstandelijke beperking."
Edric Pletting voor Lunchcafé Koek & Ei dat half oktober haar deuren opent. "Ons lunchcafé staat open voor mensen met een verstandelijke beperking." (Foto: Marcel Bos)

Nieuw lunchcafé Koek & Ei

Het nieuwe lunchcafé Koek & Ei dat halverwege oktober haar deuren opent is een bijzondere horecagelegenheid, want de bediening komt geheel voor rekening van mensen met een verstandelijke beperking.

DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Edric Pletting, een van de initiatiefnemers, vertelt dat het nieuwe lunchcafé aan de Hoofdstraat plek zal bieden aan acht medewerkers met een dagbestedings-indicatie. "Er komt een lekkere lunchkaart en er zullen huisgemaakte koeken en taarten geserveerd worden. Veel duurzame, bij voorkeur biologische en eerlijke producten komen van leveranciers uit Driebergen en omgeving. En we zetten in op koffie en thee van hoge kwaliteit." De Driebergenaar vertelt dat het etablissement plaats biedt aan mensen die een bepaalde afstand tot de arbeidsmarkt hebben. "Ons lunchcafé staat open voor mensen met een verstandelijke beperking. Die kunnen hier onder begeleiding een dagritme opbouwen. Mijn collega Sebastiaan en ik hebben een horeca- en hulpverlenersachtergrond en we voelen een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Wij zoeken nog vrijwilligers die sommige van onze medewerkers willen gaan begeleiden. "We hebben er veel zin in," zegt Sebastiaan. "Iedereen heeft talenten en wij hebben de ambitie om bij Koek & Ei ieders talenten te ontdekken en tot bloei te laten komen." Lunchcafé Koek & Ei zet een eigen catering op waarbij complete lunches aan huis, kantoor of bedrijf worden bezorgd. Mensen met een dagbestedings-indicatie kunnen zich bij Koek & Ei melden, alsook vrijwilligers die de medewerkers willen begeleiden.

www.koekeneidriebergen.nl

Meer berichten