Logo nieuwsbode-heuvelrug.nl


Driebergse ondernemers onderzoeken hun eigen winkelcentrum met een kritische blik. "Er moet meer sfeer en gezelligheid komen," zegt Ina Smit-Roest van ondernemersvereniging BIZ3B.
Driebergse ondernemers onderzoeken hun eigen winkelcentrum met een kritische blik. "Er moet meer sfeer en gezelligheid komen," zegt Ina Smit-Roest van ondernemersvereniging BIZ3B. (Foto: Marcel Bos)

'Is Driebergse winkelcentrum nog leuk genoeg?'

Winkeleigenaren, vastgoedeigenaren en geinteresseerden leggen in Vergadercentrum Nieuwe Salem het Driebergse winkelcentrum onder de loep. Trekt het winkelcentrum in het Heuvelrugdorp nog genoeg winkelend publiek of is het toe aan een up-date? Rik Eijkelkamp van DTNP, specialist in Detailhandel en Leefbaarheid vertelt dat het koopgedrag (o.a. internetaankopen) van consumenten verandert en hij legt uit hoe je daar op in kan spelen.

Driebergen/Rijsenburg - Het toerisme komt ter sprake, de fietsers in de regio, Congrescentrum Antropia met de vele bezoekers, De IVA, Camping Het grote Bos en de 7 bejaardentehuizen. Kortom, potentiele klanten genoeg in de omgeving. "Veel klanten komen speciaal naar Driebergen voor bepaalde merken," zegt een ondernemer. "Zelfs uit Groningen." Iemand roept dat er gauw ook te veel keuze is in het centrum. "Ineens zijn er 3 ijssalons en 2 theaterwinkels. Beetje veel van het goede." "De koffieshop is ook een regionale trekker," roept een derde lachend. Tussendoor gaan de aanwezigen naar buiten en maken de Driebergse ondernemers een wandeling door hun eigen winkelcentrum, maar met de blik van een bezoeker van buiten. Bram Brinkman die zelf uit de reclamewereld komt, schetst op de Traaij met wijdse gebaren wat voor verbetering vatbaar is. Brinkman: "Kijk wat er op straat ligt. De winkeliers zouden hun eigen stoepje kunnen schoonvegen, dan ziet het er al gezelliger uit. En er is veel te veel reclame! En dat onkruid tussen de stenen is ook niet een aantrekkelijk gezicht. Aansluitend merkt de ondernemer op dat de leegstaande troosteloze winkels een beetje opgesierd moeten worden van buiten. "Weet je, het winkelcentrum is eigenlijk een groot theater." Ina Smit-Roest van de Winkeliers/ondernemersvereniging (BIZ3B) zegt samen met de gemeente te kijken naar verbeterpunten in de winkelgebieden zoals toegankelijkheid ouderen en mindervaliden en extra zitplaatsen voor ouderen. "Er moet ook meer sfeer en gezelligheid komen," zegt Smit-Roest. "Met de ondernemers van BIZ3B en de gemeente komen afspraken over reclameborden en uitstallingen. Dit kan de toegankelijkheid ten goede komen. De ondernemers zijn betrokken en werken graag samen aan deze verbeterpunten."

reageer als eerste
Meer berichten