Logo nieuwsbode-heuvelrug.nl


Voorzitter Albert Wegen (l) en voorganger Michael Gorsira: 'Eigenlijk hebben wij meer over voor mensen, dan voor 'stenen'' FOTO: Hanny van Eerden
Voorzitter Albert Wegen (l) en voorganger Michael Gorsira: 'Eigenlijk hebben wij meer over voor mensen, dan voor 'stenen'' FOTO: Hanny van Eerden (Foto: Hanny van Eerden)

De Wijnrank viert start in De Binder in Leersum

Baptistengemeente De Wijnrank koos na 30 jaar voor een nieuw onderkomen. Zij komen sinds kort bijeen in De Binder. De streekgemeente viert dit met een feestelijke startzondag.

Leersum - Iedereen is 24 september welkom in de Theaterzaal van De Binder, volgens voorzitter Albert Wegen en ds. Michael Gorsira. 'De dienst begint om 10.00 uur,' geven zij aan. 'We drinken koffie vanaf 11.30 uur in de ontmoetingsruimte en op het buitenterras. Om 12.00 uur is er een welkomstwoord, gevolgd door een korte schets van de gemeente. Daarna bieden wij zowel onze gemeenteleden als andere belangstellenden een feestelijke 'high tea' aan. We nodigen onder meer het college van B&W uit en de besturen van de ons omringende kerken. Ook hun gemeenteleden en niet-kerkelijken zijn welkom. We zijn hartelijk ontvangen in Leersum en willen iets terugdoen, als voorstanders van een goed onderling contact.'

De Binder leent zich uitstekend voor samenkomsten, volgens Wegen en Gorsira. 'De afbraak van het oude Reviuspand bracht ons ook even op de gedachte van een eigen gebouw,' zeggen zij. 'De leegstand in sommige kerkgebouwen biedt zeker kansen op dat gebied. Maar de mogelijkheid die De Binder bood om te huren gaf de doorslag. De ruimten passen ons en we ondervinden hier veel welwillendheid. Daarnaast hebben wij eigenlijk meer over voor mensen, dan voor 'stenen'. Zonder hypotheek en onderhoud is er meer geld beschikbaar voor de zending en andere diaconale activiteiten.' Baptistengemeente De Wijnrank telt 150 gemeenteleden en 20 vaste bezoekers met zo'n 25 kinderen. Zij komen uit de Utrechtse Heuvelrug, Zeist en andere nabijgelegen plaatsen. 'Wij nemen de Bijbel letterlijk,' zeggen Gorsira en Wegen. 'Dat wil zeggen dat we geen concessies willen doen aan de Bijbelse waarheid. Ook is de beleving van onze samenkomsten voor ons heel belangrijk. We ontmoeten elkaar graag, zingen veel en geven altijd gelegenheid voor een vrij gebed. We praten gemakkelijk over ons geloof. Verder staan we midden in de maatschappij en stellen we ons open op richting onze omgeving.' Voor Gorsira is 2017 ook een persoonlijk jubileumjaar. Hij begon in september 1987 aan zijn carrière als predikant.

reageer als eerste
Meer berichten