Logo nieuwsbode-heuvelrug.nl


Marjolein en Fizien organiseren dit jaar de Atelierroute. "Leuk om dorpsgenoten op deze wijze te ontmoeten." FOTO: Marcel Bos
Marjolein en Fizien organiseren dit jaar de Atelierroute. "Leuk om dorpsgenoten op deze wijze te ontmoeten." FOTO: Marcel Bos (Foto: Marcel Bos)

Atelierroute Driebergen

Door Marcel Bos

DRIEBERGEN/RIJSENBURG - Maar liefst 34 kunstenaars doen mee met de Driebergse Atelierroute. Deze wordt gehouden op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober. Beide dagen van 12 tot 17 uur. Geïnteresseerden volgen een route door het heuvelrugdorp waarbij ze in de ateliers van de aangemelde kunstenaars hun kunst kunnen bekijken.
Folders met alle informatie over de Atelierroute liggen bij lokale winkeliers op de Traaij en in het weekend ook volop in Galerie Driebergen aan de Bosstraat alwaar een overzichtstentoonstelling is met een representatief werk van elke deelnemer."

Binnenkijken

Het mooie aan de Atelierroute is dat je alle kunst kunt bekijken bij de kunstenaars in hun ateliers. Zo zie je de creatievelingen in hun eigen thuis, proef je de sfeer en krijg je een beetje van de achtergronden mee hoe zij hun kunst bedenken en maken. Je kunt met de maker in gesprek.''
Volgens Fizien is er door de variëteit voor iedereen vast wel iets wat aanspreekt tijdens de Atelierroute. "En hoe leuk om dorpsgenoten op deze manier te ontmoeten. Je treft beginnende kunstenaars en ook professionals", zegt de Driebergse.

Verrassende aankondiging

Zowel aan de Bosstraat als aan de Engweg is er een cluster van kunstenaars maar alle overige deelnemers hebben een atelier aan huis. De kunstenares vertelt dat er op de Traaij nog een verrassende aankondiging komt zodat je niet meer om de route heen kunt. Marjolein, die toegepaste kunst maakt, vertelt dat de kunstenaars die hun atelier openstellen zijn te herkennen aan de rode banier/vlag die voor hun huis hangt.
Marjolein: "Folders met alle informatie over de Atelierroute liggen bij lokale winkeliers op de Traaij en in het weekend ook volop in Galerie Driebergen aan de Bosstraat alwaar een overzichtstentoonstelling is met een representatief werk van elke deelnemer."

Voor meer informatie over de deelnemende kunstenaars kijkt u op:

www.atelierroutedriebergen.nl

reageer als eerste
Meer berichten