Logo nieuwsbode-heuvelrug.nl


V.l.n.r. Nadine (9) met ouders Gert en Lynsey van Schaik en Hendra Huyser met jongste dochter Rosa (7).
V.l.n.r. Nadine (9) met ouders Gert en Lynsey van Schaik en Hendra Huyser met jongste dochter Rosa (7). (Foto: Hanny van Eerden)

De Marezhof: buurtgevoel groeit

Gewapend met een gekregen schep en een zelf geschreven wens markeerden de kopers de bouwstart van de 6 half vrijstaande woningen van fase 3 van De Marezhof.

door Hanny van Eerden

Maarsbergen - Fase 3 grenst aan het bedrijventerrein Ambachtsweg Maarsbergen. De kopers begroeven hun woonwens in de tevoren gegraven, toekomstige kruipruimten, ieder op een plek die zich straks onder het eigen huis bevindt. Welkomstwoorden van Antoni Poot en wethouder Gerrit Boonzaaijer gingen aan deze handelingen vooraf. Het groeiende buurtgevoel stond in deze woorden centraal. 'De opzet van De Marezhof stimuleert dit; de huizen staan gerangschikt rond een groene kern, waar kinderen veilig kunnen spelen en buurtgenoten elkaar gemakkelijk ontmoeten,' aldus Poot. Boonzaajier wenste de kopers alvast woonplezier en nog meer nieuwe buren toe. In totaal staan voor de wijk 78 woningen gepland, waarvan er inmiddels 40 zijn verkocht en 34 bewoond.

Koper Hendra Huyser koos met echtgenoot Ralf voor De Marezhof, omdat zij een splinternieuw huis willen. 'Onze Maarnse woning biedt te weinig ruimte,' zegt zij. 'Deze nieuwbouwwijk is voor ons dé mogelijkheid in de buurt. Mijn broer kocht hier al eerder een huis. Tijdens de recente hofbarbecue leerden we ook andere bewoners kennen. Dat was erg gezellig.' Kopers Gert en Lynsey van Schaik zochten eveneens een groter huis in het midden van het land: 'We komen uit het zeer drukke Leidscherijn en vinden dit een verademend rustige omgeving. We raken niet uitgekeken op al het groen.' Ook Martijn van der Scheer en Celine Görties verruilen Leischerijn voor De Marezhof: 'Het is hier een stuk veiliger voor Oscar (2). De nabijheid van een basisschool gaf voor ons de doorslag.' Alle kopers voelden zich aangetrokken door de jaren 30-stijl van de woningen en de variaties op het ontwerp met onder meer langs- en dwarskappen. Op deze festiviteit volgde direct de verkoopstart van fase 4. Zo'n 100 belangstellenden konden zich oriënteren op de volgende 7 rij- en hoekwoningen en 8 2-onder-1-kapwoningen.

reageer als eerste
Meer berichten