Logo nieuwsbode-heuvelrug.nl


Wethouder Nijhof tekende in de Schuilhut bij de Dorpsakker de overeenkomst met het Zendingsdiaconnessenhuis Bethanie te Amerongen, zuster Greet Verhoeven. "Dit is een win-win-situatie," zegt de wethouder.
Wethouder Nijhof tekende in de Schuilhut bij de Dorpsakker de overeenkomst met het Zendingsdiaconnessenhuis Bethanie te Amerongen, zuster Greet Verhoeven. "Dit is een win-win-situatie," zegt de wethouder. (Foto: Marcel Bos)

Lekker tuinieren op de tuin

Binnen de Utrechtse Heuvelrug start een nieuw project "Aanstekelijk Tuineren" waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, kunnen tuinieren op Dorpsakker De Parel om zodoende werkritme op te doen. Onder begeleiding van tuincoaches Karin Bolderman en Jajette Mom kunnen de deelnemers lekker buiten bezig zijn en in het groen wat gaan doen.

Door Marcel Bos

AMERONGEN - Sommige Heuvelruggers zijn door echtscheiding, ziekte of verlies van werk in een isolement terecht gekomen, maar door dit project 'Aanstekelijk Tuinieren' kan men kijken wat men leuk vindt om te doen in de tuin. Tuincoach Jajette Mom zegt dat gezamenlijk tuinieren de beste manier is om eenzaamheid en isolement tegen te gaan. "Je voelt je beter en je krijgt misschien weer zin om dingen te ondernemen. Ook nieuwkomers (statushouders) zijn welkom binnen het project. We produceren natuurlijke producten waar iedereen op een gezonde manier wat aan heeft. Verse groenten gaan van onze tuin naar de Voedselbank. Kortom, bezig zijn in de natuur. Je wordt er blij van!" Wethouder Nijhof tekende in de Schuilhut bij de Dorpsakker voor deze pilot die 10 maanden duurt, de overeenkomst met het Zendingsdiaconnessenhuis Bethanie te Amerongen, zuster Greet Verhoeven. De wethouder is enthousiast over de nieuwe overeenkomst. "Het gaat erom dat mensen van de bank af komen en weer aan de slag gaan." "Dat is goed voor hen zelf, maar ook voor hun omgeving. Je komt weer in je ritme, je krijgt waardering voor wat je doet en dat is weer goed voor het zelfvertrouwen." De medewerkers van Dorpsakker De Parel houden intensief contact met medewerkers van Kasteel Amerongen, Landgoed Zuylestein in Leersum en Landgoed De Horst in Driebergen. "Deze samenwerkingsverbanden zorgen voor een win-winsituatie," zegt Wethouder Nijhof. "Bovendien zijn dit projecten die elkaar versterken. " Karin Bolderman is tuincoach en niet minder enthousiast: "Het is ontzettend goed om lekker samen buiten bezig te zijn. We kijken ook precies wat de afzonderlijke deelnemers aan kunnen in het begin. We zetten niemand onder druk. Het gaat er in de 1e plaats om dat de deelnemers lekker buiten bezig zijn. Ik geloof heilig in de helende werking van de natuur." Dorpsakker De Parel houdt een Oogstfeest op de Holleweg 35 in Amerongen komende zaterdag 23 september van 10.00 – 13.00 uur. Dan wordt ook de Schuilhut geopend. Verder op het programma staan springkussen, burenschilderij, proeverijtjes, oud-Hollandse Spelen, op de foto met je buren, bijenhouder en bloemschiktafel & herfststukjes.Wilt u ook lekker bezig zijn en samen in de tuin werken? Mail dan naar tuincoachkarin@gmail.com of tuincoachjajette@gmail.com.

Reageer als eerste
Meer berichten