Logo nieuwsbode-heuvelrug.nl


Kraaybeekerhof in Driebergen heeft afgelopen zondag haar 40-jarige bestaan gevierd.
Kraaybeekerhof in Driebergen heeft afgelopen zondag haar 40-jarige bestaan gevierd.

40-jarig bestaan Kraaybeekerhof

Kraaybeekerhof in Driebergen heeft afgelopen zondag haar 40-jarige bestaan gevierd. Ze deed dit samen met buurtgenoten, (oud-)studenten en overige betrokkenen, in totaal een kleine 300 mensen. Kraaybeekerhof wordt namelijk gevormd en gedragen door duizenden mensen die zich jaarlijks laten inspireren en voeden door de plek en de activiteiten.

Driebergen - De festiviteiten startten om 14.00 uur en kregen een officieel karakter toen om 14.45 uur Nico de Verhalenverteller het verhaal van St. Michaël en de Draak voordroeg aan de feestgangers. Daarna volgde een onthulling van een nieuw straatnaambord: Addick LandLaantje. Addick Land was de eerste biodynamisch (bd) boerende boer op Kraaybeek, later Kraaybeekerhof. Dankzij zijn pionierswerk behoren de gronden van Kraaybeekerhof binnen Nederland tot de oudste bd-gronden. Kleindochter Pyta van de Weg nam iedereen mee terug in de geschiedenis en overhandigde Ronnie Horstman, bestuurder van Kraaybeekerhof, een lijst met foto en verhaal van haar grootvader. Samen met haar oom nam Pyta het nieuwe straatnaambord in ontvangst.

Janny van der Heijden, jurylid van het tv-programma Heel Holland Bakt, presentatrice bij Omroep MAX en culinair publiciste sneed vervolgens de verjaardagstaarten, gebakken door vrijwilligers en betrokkenen van Kraaybeekerhof, aan. Uiteraard nadat de kaarsjes door aanwezige kinderen weren uitgeblazen.

Wie jarig is kijkt niet alleen terug om het verleden te eren. Het is ook een moment om vooruit te kijken. Daarom werd samen met de gasten symbolisch de toekomst ingezaaid. Eén van de akkers werd samen met de gasten met de hand ingezaaid: met winterrogge. Winterrogge is een perfecte groenbemester, die in het voorjaar alleen maar ondergewerkt hoeft te worden.

De hele middag was er van alles te doen: samen preparaten maken, een steekspel "Versla De Draak", wandelen langs de unieke bomen op het Landgoed en onder professionele begeleiding zelf met kruiden uit de tuin van Kraaybeekerhof een geurwater maken. Ondertussen kon er genoten worden van hapjes uit de restaurantkeuken met daarbij passende muzikale omlijsting. In de unieke bijentuin waren imkers aanwezig om uit te leggen wat deze bijentuin in Nederland zo bijzonder maakt.

De middag werd afgesloten met een aanschuif maaltijd: grotendeels gemaakt van ingrediënten uit eigen tuin. Deze heerlijke maaltijd was een smaakvolle afsluiting van een gezellig middag.

reageer als eerste
Meer berichten