Logo nieuwsbode-heuvelrug.nl


Foto: Mitch Huisman

The Blind Run is een unieke kans

Op zaterdag 7 oktober lopen leden van het Korps Mariniers uit Doorn zij aan zij The Blind Run in Doorn. Bij deze sponsorloop lopen de deelnemers met z'n tweeën, via een kort lint met elkaar verbonden. De ene loper kan wél zien, de ander is geblinddoekt, blind of slechtziend.

Doorn - Organisator Bartiméus Sonneheerdt wil met The Blind Run aandacht vragen voor de impact van blind of slechtziend zijn én zoveel mogelijk geld inzamelen voor kinderen met een visuele beperking. Commandant Jarst de Jong: "De locatie van Bartiméus in Doorn en onze kazerne zijn goede buren. Wij doen dus allereerst mee aan The Blind Run uit goed nabuurschap. Daarnaast vind ik het werk dat Bartiméus doet fantastisch: zorgen dat blinde en slechtziende mensen volwaardig kunnen meedoen in de maatschappij."

Leren door te horen

Het geld dat de sponsors doneren gaat naar lesmiddelen die blinde kinderen helpen om te leren door te horen, zoals een voelwand met levensgrote jungledieren voorzien van geluid, educatieve modellen met geluid en een 'pratende' plattegrond. Commandant De Jong: "Ik vind dit een heel zinvol doel om het geld van The Blind Run aan te besteden. Want volwaardig kunnen meedoen in de maatschappij, begint natuurlijk met volwaardig kunnen leren op school. Alle kinderen moeten die kans krijgen, ook kinderen met een visuele beperking."

"Mijn loopmaatje en ik hebben nog niet getraind op het hardlopen als duo, maar we hebben blindelings vertrouwen in elkaar.

We vertrouwen op elkaars competenties om elkaar door het parcours heen te helpen. Dat komt voort uit ons werk bij het Korps Mariniers. Ook daar moet je elkaar altijd blindelings kunnen vertrouwen om samen een doel te bereiken. Ik verwacht dat het een mooi en sportief evenement wordt, waarbij we hopelijk zonder kleerscheuren de eindstreep gaan halen. Een evenement ook waarbij zienden en slechtzienden elkaar kunnen ontmoeten en verhalen met elkaar kunnen delen."

reageer als eerste
Meer berichten