Logo nieuwsbode-heuvelrug.nl


V.l.n.r. Gerrit Boonzaaijer, Nienke van Dorp, Hans Nijhof, René Tiemstra en Rolinka van Markus. FOTO: Hanny van Eerden
V.l.n.r. Gerrit Boonzaaijer, Nienke van Dorp, Hans Nijhof, René Tiemstra en Rolinka van Markus. FOTO: Hanny van Eerden (Foto: Hanny van Eerden)

Boekenuitleen en meer in het Minicultuurhuis

Wethouders Gerrit Boonzaaijen en Hans Nijhof openden woensdagmiddag 4 oktober het inmiddels ingerichte Minicultuurhuis van Maarsbergen. Het kleine vloeroppervlak is efficiënt benut en nodigt uit tot regelmatig gebruik.

Maarsbergen - Naast de wethouders waren onder meer dorpscoördinator Rolinka van Markus, Nienke van Dorp en Renée Tiemstra van de partij. Van Dorp is schoolleider van WereldKidz Merseberch, de centraal in het dorp gelegen basisschool, waarin het nog relatief nieuwe dorpshuis is gevestigd. Tiemstra vertegenwoordigt de Regiobibliotheek Z-O-U-T als manager Informatie. Zij droeg er - gedeeltelijk in samenwerking met vrijwilligers - zorg voor, dat nu op deze laagdrempelige plek een aantrekkelijk afhaalpunt en inleverpunt is gevestigd voor bij de bibliotheek gereserveerde materialen. Kinderen tot 18 jaar kunnen kosteloos lenen bij de bibliotheek. De inwijding van de nieuwe leestafel, die volgens Tiemstra 'zo stevig is dat er olifanten op kunnen dansen en dus zelfs als podium kan dienen', gebeurde die middag met het doorbladeren van de krant. "Wie in het buitengebied woont, of De Nieuwsbode tijdelijk niet bezorgd krijgt, kan voortaan ter plaatse ook de laatste editie van de weekkrant inzien en/of meenemen en hoeft ook daarvoor niet meer naar een ander dorp," voegde Tiemstra daaraan toe. Verder is er op de 1e woensdag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur inloop van het sociaal dorpsteam voor inwonersvragen op het gebied van wonen, zorg, welzijn, werk en geldzaken. Het Minicultuurhuis kwam oorspronkelijk tot stand dankzij een gulle gift van het Coöperatiefonds van de Rabobank Woudenberg en Omstreken voor een blijvend project in een dorp binnen hun werkgebied. Dit ter gelegenheid van hun 100-jarige bestaan in 2009. Sindsdien krijgt het Minicultuurhuis steeds meer vorm. Binnenlopen kan voorlopig van maandag tot en met donderdag tussen 14.15 en 16.00 uur. De entree van het Minicultuurhuis is bereikbaar via de hoofdingang van het schoolgebouw van WereldKidz Merseberch aan de Van Beuningenlaan 28A. Het voorportaal geeft uitzicht op de ontmoetingsruimte, die gedeeltelijk is gelegen achter een natuurlijke afscheidingswand.

reageer als eerste
Meer berichten