Ouderenkoor Driebergen 50 jaar!

Driebergen - Op zondag 8 oktober vierde het Interkerkelijk Ouderenkoor "Avondzang" te Driebergen in een dankdienst in de Grote Kerk zijn 50-jarig bestaan. Het koor, met dirigente Len den Ouden, heeft gekozen voor een dankdienst die wordt geleid door Ds. Hans Baart. Medewerking op het orgel werd verleend door Gerrit Jonkman en op de trompet Laurens van Egmond.

Receptie

Na de dienst was er een receptie in de zalen van Nieuw-Salem. In de muziekkeuze zijn herinneringen aan vorige jubilea verweven, waarmee verbondenheid met de leden die ons zijn voorgegaan wordt uitgedrukt. Voor vieringen met Advent, Kerst, Veertigdagentijd en Pasen werd nieuwe muziek ingestudeerd, maar ook voor jubilea en korenmanifestaties. Met zoveel muziek heeft het koor de muziekkennis van leden èn toehoorders verrijkt.

Vriendschap

Vriendschap en onderlinge verbondenheid kenmerken het koor, maar ook inzet voor andere ouderen door optredens in zorgcentra. Het koor doet zijn uiterste best de mensen die daar wonen een fijne middag te bezorgen en studeert met plezier wekenlang op de muziek.

Dirigent

Het koor is opgericht op 2 november 1967 op initiatief van de heer M.D.L. van Peursen, de eerste voorzitter. De eerste secretaris was mevrouw A. van der Tempel, de eerste dirigent de heer Hans Boelee.
In 1990 nam mevrouw Len den Ouden het dirigeerstokje over en dat heeft zij, tot volle tevredenheid van alle koorleden, nog steeds in handen.

Meer berichten