Op zaterdag 7 oktober werd in ongeveer 150 Nederlandse kringloopwinkels de Nationale Kringloopdag gevierd. FOTO: Maarten Bos
Op zaterdag 7 oktober werd in ongeveer 150 Nederlandse kringloopwinkels de Nationale Kringloopdag gevierd. FOTO: Maarten Bos (Foto: Maarten Bos)

Servies lijmen zonder scherven

Op zaterdag 7 oktober werd in ongeveer 150 Nederlandse kringloopwinkels de Nationale Kringloopdag gevierd. Ook de Driebergse kringloopwinkel aan de Traay deed mee. Voor de gelegenheid was het mogelijk om een taart- of bonbonplateau van aan elkaar gelijmd serviesgoed te maken.

Door Maarten Bos

Driebergen - Paolo Provitina is sinds enige tijd medewerker van de Driebergse winkel en heeft de activiteit van de etagères bedacht. Zij vertelt: "We hebben heel veel materiaal. Met wat eenvoudig lijmwerk zijn schitterende etagères te maken. De mensen mogen hun werkstuk na afloop mee naar huis nemen. Het loopt geen storm maar er zijn toch wel wat bezoekers geweest die zich aan dit werk hebben gezet".

Verderop in de winkel is bezoekster Irene Vonk druk doende om een plateau te lijmen. Vonk: "Ik ben graag creatief bezig. Ook vind ik het leuk dat op deze manier materiaal gerecycled wordt." Provitina helpt de knutselaars bij hun werk en vult nog aan: "Ook in onze andere kringloopwinkels in Zeist en Doorn wordt deze dag gevierd. In Doorn is er een taxateur aanwezig.

Vanochtend om 10 uur stonden er bij ons al mensen bij de ingang te dringen om binnen te mogen. Toch is het vandaag niet extra druk, maar het loopt lekker door en het is heel gezellig".

Meer berichten