'Co-evolutie van de zwaardkolibrie' FOTO: Florian van der Greef,  Driebergen
'Co-evolutie van de zwaardkolibrie' FOTO: Florian van der Greef, Driebergen (Foto: Florian van der Greef Driebergen)

Florian genomineerd voor jong fototalent

Veel talent en kwaliteit in grootste natuurfotowedstrijd van Nederland. Zeven fotografen uit de provincie Utrecht, waaronder twee kinderen en drie jongeren, maken kans om één van de prijzen van de grootste natuurfotowedstrijd van Nederland te winnen. Zij behoren tot de genomineerden van de WNF-Frans Lanting Photo Award.

Odijk - Amateurfotografen Steven Witteveen uit Soest, Wessel Veenbrink (17) uit Odijk, Florian van der Greef (18) uit Driebergen, de Utrechters Dirk Hoogestein (11) en Sem Jones (16) en Amersfoorters Diana Beekvelt en Mees van Eerd (11) zijn allemaal genomineerd met hun prachtige natuurfoto's die ze zowel in verre oorden hebben gemaakt, als in eigen land. Een jury onder leiding van wereldberoemd natuurfotograaf en WNF-ambassadeur Frans Lanting heeft 30 natuurfoto's genomineerd in drie leeftijdscategorieën. Daaronder valt ook de prestigieuze Frans Lanting Award. Met 11.559 inzendingen was er dit jaar een recordaantal inzendingen. Vanaf vandaag kan iedereen ook via www. photoaward.wnf.nl op een van de nominaties stemmen voor de Publieksprijs. De uitreiking van de prijzen is begin december.

'Natuur is overal'

Juryvoorzitter Frans Lanting is onder de indruk van de ingezonden foto's in de wedstrijd. "Wat zijn er toch veel talentvolle natuurfotografen in Nederland. De kwaliteit van de foto's was ook dit jaar weer fantastisch. Het is een genot om alle inzendingen door te nemen. Het maakt niet uit of het foto's zijn van verre oorden of van dichtbij in Nederland, want natuur is overal." De WNF-Photo Award kent een Publieksprijs en drie juryprijzen: de WNF-Kids Award (6-11 jaar), de WNF-Young Talent Award (12-18 jaar) en de prestigieuze Frans Lanting Award voor volwassenen. De fotowedstrijd wordt voor de vierde keer door het Wereld Natuur Fonds georganiseerd in samenwerking met Frans Lanting. Lanting wordt beschouwd als één van de grote natuurfotografen van deze tijd. Al 40 jaar reist hij de wereld over om de schoonheid van de natuur vast te leggen. Met deze fotowedstrijd hoopt Lanting anderen te inspireren voor natuurfotografie en daarmee respect voor de natuur te stimuleren. De hoofdprijs is een fotoreis naar een WNF-project en de prestigieuze WNF-Frans Lanting Photo Award. De winnaars in de categorieën voor kinderen en jongeren en de winnaar van de Publieksprijs ontvangen ook een bokaal en hebben een meet & greet met Jasper Doest. Verder krijgen alle winnaars een overnachting in Center Parcs.

De Jury

De jury bestaat uit model, actrice én fotografe Kim Feenstra, WNF-ambassadeurs Humberto Tan, André Kuipers, de internationaal onderscheiden natuurfotograaf Jasper Doest en natuurlijk Frans Lanting zelf. Vanuit het Nederlands Fotomuseum is verder Marieke Wiegel jurylid. Zij werkte eerder voor onder meer World Press Photo en Magnum Photos in Parijs. WNF-expert Christiaan van der Hoeven completeert de jury. De juryleden letten bij hun beoordeling van de inzendingen enerzijds op het resultaat (accent op fotografie en beeld) en anderzijds op het verhaal achter het beeld.

photoaward.wnf.nl

Meer berichten