De openingsopdracht van het Ondernemersevent 2017 was het tekenen van elkaars portret met als onderschrift een compliment. FOTO: Hanny van Eerden
De openingsopdracht van het Ondernemersevent 2017 was het tekenen van elkaars portret met als onderschrift een compliment. FOTO: Hanny van Eerden (Foto: Hannu van Eerden)

Nog beter worden in wat je doet…

Inspelend op de European Freelancers Week organiseerde ZZP Netwerk Heuvelrug op 11 oktober het Ondernemersevent. Bij de aftrap kondigde wethouder Hans Nijhof een behoeftenpeiling aan onder bestaande en toekomstige ondernemers.

Doorn - "De zzp'er is, met in totaal 4.000 inschrijvingen bij de Kamer van Koophandel, hier bepaald geen 'zeldzaam plantje'," zei hij. "Maak dan ook vestigingswensen kenbaar en neem het cultuurhuis in. Wij willen ondernemerskracht graag versterken." Netwerkvoorzitter Robert de Zwart liet de participanten elkaars portret tekenen en elkaar complimenteren. De met deze openingsopdracht gepaard gaande hilariteit versnelde het onderlinge kennismakingsproces.

Zo was de weg vrij om in speedshops na te denken over te behalen bedrijfsdoelen en -successen. Heuvelrugse experts gaven hiertoe professionele prikkels. "Volg je passie en laat zien wie je bent," adviseerde trainer Patrick van Gils. "Positioneer je ten opzichte van de concurrentie en zorg dat je je binnen 60 seconden kunt profileren. Mensen moeten direct snappen welke dienst of welk product je biedt." Monique Barten van het Werkgeversservicepunt wees haar publiek op het bieden van stageplaatsen en het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. "Zo kun je zonder duur betaald personeel alvast dynamiek creëren," zei zij. Bedrijfscoach Rudolf Liefers attendeerde de bedrijven op verborgen groeiruimte. Bij hem kwamen 'winstvreters' aan bod, zoals te veel beweging of transport, te lange wachttijden, onnodige voorraden en defecte producten.

"Concrete verbeteractie verdient vooral het probleem dat bij oplossing de meeste winst oplevert, tegen de laagste kosten en het minste risico," zei hij. Jezelf ontdekken, kon bij Yvette van Dok van The Briliant Entrepreneur. "Je bent geen kei in je beroep, maar in de manier waarop je dingen doet en die je in alles terugvindt," zei zij. "Om talent te kunnen ontwikkelen, succesvol en gelukkig te kunnen zijn, moet je 'draken' op je weg vaak stapsgewijs overwinnen."

Tekst & foto door Hanny van Eerden. 

Meer berichten