Driebergse schrijfster Janneke Schotveld en  illustratice Annet Schaap kwamen deze week op bezoek bij BSO het Vossenhol. FOTO: Marcel Bos
Driebergse schrijfster Janneke Schotveld en illustratice Annet Schaap kwamen deze week op bezoek bij BSO het Vossenhol. FOTO: Marcel Bos (Foto: Marcel Bos)

Schrijfster 'Kattensoep' bij de BSO

De Kinderboekenweek is dit jaar om te griezelen en op SKDD BSO Het Vossenhol in Driebergen maakten de kinderen van de Bovenbouw een enge spookruimte. Iedereen die durfde mag er komen kijken. Bij binnenkomst in de griezelroom (of is het een echt Spookhuis?) is het al gelijk eng, want door het duister zie je niks, behalve wat donkere gedaantes.

DRIEBERGEN/RIJSENBURG - Op de tast probeer je in de enge ruimte je weg te vinden en je moet een mysterie oplossen. Anders kan je niet uit de Griezelroom. Je krijgt meteen het gevoel dat je achtervolgd wordt door een engerd. Voel ik daar een hand op mijn schouder? Wat was dat, een spook? Wie durft er ook te kijken in het spookhuis op BSO Het Vossenhol? Griezels en engerds staan centraal onder het motto 'Gruwelijk eng' tijdens de Kinderboekenweek. Het Geschenkboek Kattensoep is geschreven door de Driebergse schrijfster Janneke Schotveld en geïllustreerd door Annet Schaap. Zij kwamen deze week op bezoek bij BSO het Vossenhol. Ook BSO Smeerkees en BSO de Ontdekkingsreis doen mee met die middag. De kinderen hebben een 'Meet & Greet' met Janneke en Annet. Wie het (eerder geschreven) Superjuffie-boek of een ander boek van schrijfster Janneke meeneemt, krijgt in het boek een handtekening van de schrijfster en van de illustrator.

Waarom deze aandacht.

Dorien de Best is Project PR-Coördinator Kinderopvang SKDD en zij vertelt dat op de BSO's vaak als rustmoment wordt gechilld. De Best: "In de huiskamerhoek met banken, kussens, dekens en zitzakken relaxen kinderen graag,

met een boekje of strip uit onze leeskast die op alle BSO's te vinden zijn. Ook lezen we regelmatig samen of lezen voor. We merken dat het initiatief om zelf te lezen afneemt, terwijl vaak na een samen-lees moment de reacties verrassend enthousiast zijn." De projectcoordinator vertelt dat het soms lijkt of kinderen vergeten zijn hoe leuk lezen eigenlijk is. "We vinden het belangrijk dat kinderen de positieve ervaring van het lezen van een boek blijven beleven," zegt De Best.

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en creatief. Alleen als ze zelf ervaren hoe leuk en spannend een boek kan zijn zullen ze zelf het initiatief nemen om dit te blijven doen. "We willen hen alle ruimte geven zich te kunnen ontwikkelen en leveren hier dan ook graag onze bijdrage aan."

Kinderopvang SKDD is al jaren de grootste kinderopvangorganisatie in de regio Utrechtse Heuvelrug met 5 kinderdagverblijven, 15 BSO's, 6 peuterspeelgroepen en 143 medewerkers. Locaties: Driebergen, Doorn, Leersum, Maarn en Overberg.

Foto & tekst door Marcel Bos

Meer berichten