Warande heeft zeven vestigingen voor wonen en (antroposofische) zorg.  Warande werkt samen met de stichting Kraaijbeek in Driebergen.
Warande heeft zeven vestigingen voor wonen en (antroposofische) zorg. Warande werkt samen met de stichting Kraaijbeek in Driebergen.

Woonoord Kraaijbeek bestaat veertig jaar

Driebergen - Woonoord Kraaijbeek in Driebergen bestaat zaterdag 11 november 2017 veertig jaar. Het woonoord is in 1977 gebouwd voor bewoners van 'theosofische, humanistische en antroposofische achtergrond'. (uit artikel periodiek Vroeger & Nu, april 2009 van J.M.R. Heemstra). Anno 2017 bestaat het seniorencomplex uit 79 zelfstandige huurwoningen en een zaal voor gezamenlijke activiteiten. Het complex ligt op het landgoed Kraaijbeek en heeft, qua identiteit, aansluiting bij de antroposofie en De Christengemeenschap. Sociale en culturele activiteiten zijn daar door geïnspireerd. Iedereen die zich in deze identiteit en activiteiten herkent, voelt zich in Kraaijbeek thuis. Bewoners vieren de christelijke feestdagen, zoeken verbondenheid met de natuur en de seizoenen. Het veertigjarig jubileum vieren bewoners en andere geïnteresseerden met een feestelijke koffiebijeenkomst op woensdag 8 november 2017. Jacqueline van Paaschen, werkzaam bij Warande Huize Valckenbosch, is kunsthistoricus. Dit jaar verscheen een boek van haar hand over Mondriaan en Steiner. In het boek 'Mondriaan en Steiner - wegen naar Nieuwe Beelding' bekijkt zij het werk van Piet Mondriaan vanuit het gedachtegoed van Rudolf Steiner. Jacqueline komt hier over vertellen. Woonoord Kraaijbeek is onderdeel van Warande. Warande is een zorgorganisatie, die senioren in Houten en op de Utrechtse Heuvelrug zorg-, woon-, welzijn- en servicearrangementen biedt. Warande heeft veel voorzieningen in huis: van adviesspreekuur en zorg aan huis tot revalidatie en intensieve verpleging, eventueel gebaseerd op de antroposofie. Warande heeft zeven vestigingen voor wonen en (antroposofische) zorg. Daarnaast zijn er nevenvestigingen voor revalidatie, dagsociëteiten, kinderopvang en een hospice. Warande werkt samen met de stichting Kraaijbeek in Driebergen.

Meer berichten