Foto: Moniek

Just dance met Koninklijke Harmonie

Een muzikaal weekend voor de Harmonie op 17 en 18 november, want dan verzorgen de muzikanten een concert voor alle Doornse basisschoolleerlingen van groep 5 en 6, een workshop en het najaarsconcert.

Doorn - Ieder najaar gaan de dirigent en leden van de vereniging langs de basisscholen om alle kinderen uit groep 5 en 6 kennis te laten maken met de instrumenten van de vereniging. Er mag geblazen worden op trompet, fluit, bariton e.d. en ook het slagwerk wordt getest. De kinderen van de Dalton Nicolaasschool krijgen zelfs veertien lessen instrumenten verkenning.

Vervolgens trakteert De Harmonie de kinderen op een speciaal voor hen samengesteld kinderconcert. Op vrijdag 17 november laten de kinderen de voeten van de vloer gaan tijdens het kinderconcert ‘Just Dance’! Tijdens het concert zullen de kinderen de instrumenten samen horen spelen en ervaren wat muziek met je doet. Je kunt gewoon niet stil blijven zitten wanneer je de swingende nummers hoort, zoals ‘Can’t stop the feeling' en ‘Happy’. Dan komen de dancemoves die de kinderen voor de foto hebben gemaakt goed van pas.

Kinderen die ook graag zelf mee willen doen aan een concert komen zaterdagmiddag een uurtje oefenen op het instrument van hun keuze. De kinderen gaan ’s avonds ‘meespelen’ met het orkest van de Harmonie. Daarom wordt ook geoefend hoe je op de dirigent moet letten en hoe je als groep een zaal binnen komt.

Om 20.00 uur in de Maartenskerk is dan tenslotte het najaarsconcert waarin zowel het orkest als leerlingenorkest ‘de Notenkrakers’ zich presenteren. Ook bij dit concert staat de laagdrempelige manier waarop de Harmonie muziek wil delen met Doorn centraal. Toegang is gratis.
De Tamboers doen dit concert niet mee, want zij hebben al hun energie gestoken in een concours. Deze was op 4 november, met de eerste prijs als resultaat.

Meer berichten