Mede-organisator Joke Marcus: "Een hoedje mag deze winter niet ontbreken." FOTO: Hanny van Eerden
Mede-organisator Joke Marcus: "Een hoedje mag deze winter niet ontbreken." FOTO: Hanny van Eerden (Foto: Hanny van Eerden)

Winterfair: 'Warm Welkom…' met duizenden hebbedingen 'Warm Welkom' in een frisse novembermaand

De 17e Winterfair in De Weistaar in Maarsbergen trok opnieuw in drie dagen duizenden trendzoekers uit alle windstreken. Lokale organisator L&J Art Company bood hen met zo'n zeventig standhouders een scala aan 'lifestyle' bijzonderheden voor vooral de komende feestdagen.

Maarsbergen – Het jaarthema in deze frisse novembermaand luidde 'Warm Welkom in Winterse Sferen'. Daarbinnen vielen duizenden hebbedingen in warme kleuren, warm klinkende kooroptredens en andere live muziek. Maar ook warm ogende shows en workshops om naast jezelf en de kinderen, ook de huiskamer warmer aan te kleden. Buiten landelijke publiekstrekkers op warm en koud smulgebied sloten ook steeds meer lokale middenstanders zich aan bij deze grootschalige fair. Zo waren er demonstraties van de groene metamorfoses creërende bloemist John Achterberg uit Leersum en demonstraties en proeverijen van wijn- en cocktailkenner Wim Brouwer, onder meer gevestigd in Maarn.
Mede-organisator Joke Marcus is tevreden. "Het draait hier allemaal om het ambacht," licht zij toe. "Deze Winterfair is zo succesvol omdat de deelnemers vernieuwende ideeën uitdragen. Zij maken veelal zelf bijzonder smakelijke hapjes, drankjes, bonbons, taarten en gerechten, óf mooie kleding en (meubel)accessoires. Zij zijn bovendien in staat om hun publiek te inspireren. Daar selecteren wij hen op."
Nieuw zijn ook het handletteren en de juweeltjes van zelf ontworpen, kwalitatieve, maar toch betaalbare sieraden, volgens Marcus. "Hier zie en proef je ook vele nieuwe delicatessen, waar je straks je gasten mee kunt verrassen en verbazen," zegt zij. "Verder keert de - hippe - kachel terug en aan de nieuwe garderobe mag deze winter ook een hoedje niet ontbreken." Grappige, chique en functionele hoeden en mutsen wisselden elkaar dan ook af, evenals een keur aan sjaals en handschoenen.
De buitenstands zijn overdekt en gedeeltelijk verwarmd, maar het grootste deel van de fair speelt zich binnen in De Weistaar af. "Ook daarom kiezen we voor de Winterfair," aldus een aantal bezoekers. "Slecht weer heeft geen invloed op dit uitje. We ondervinden inderdaad een warm welkom." De Foto Hoek op de zolder van de Brink vormde het aan de fair gekoppelde goede doel: de Stichting Kika, ofwel Kinderen Kankervrij.

Door Hanny van Eerden

Meer berichten