Kunstenaars Leo Dekker, Heidi Zoestbergen en José Raayman zijn na meer dan 2 jaar hard werken klaar met hun schilderij Panorama Heuvelrug. "We werkten in harmonie samen en konden vertrouwen op elkaars vakmanschap. FOTO: Marcel Bos
Kunstenaars Leo Dekker, Heidi Zoestbergen en José Raayman zijn na meer dan 2 jaar hard werken klaar met hun schilderij Panorama Heuvelrug. "We werkten in harmonie samen en konden vertrouwen op elkaars vakmanschap. FOTO: Marcel Bos (Foto: Marcel Bos)

Panorama Heuvelrug is klaar!

Een schilderij van 50 meter in het rond en 4 meter 30 hoog, waarbij het landschap van de Utrechtse Heuvelrug tot leven is gewekt is gereedgekomen. De kunstenaars Leo Dekker, José Raayman en Heidi Zoestbergen werkten 2 jaar en 6 maanden aan het enorme kunstwerk dat straks één van de parels in gemeente Utrechtse Heuvelrug zal zijn.

UTRECHTSE HEUVELRUG - Voor het panoramische schilderij dat uit 66 (33 onder en 33 boven) panelen bestaat, wordt op het terrein van Landgoed Zonheuvel een speciaal gebouw ontworpen en gebouwd. Heidi Zoestbergen vertelt dat het gebouw aan allerlei eisen moet voldoen zoals de juiste temperatuur en luchtvochtigheid. "Ook op de grond vóór het schilderij laten we de natuur in het kunstwerk overlopen, zodat de toeschouwer het landschap van de Utrechtse Heuvelrug ook echt beleeft. Leo, José en ik hebben al die tijd in harmonie met elkaar aan het kunstwerk gewerkt." "Ja," zegt José. "Dat komt ook omdat we met z'n drieën samenwerkten en dat is precies het goede aantal. We kennen elkaar ook door en door en weten wat we aan elkaar hebben. Bovendien kunnen we vertrouwen op elkaars vakmanschap." Leo Dekker vertelt dat het publiek door het schilderij een echte natuurbeleving krijgt. Leo: "Wat ook mooi is: belangstellenden kunnen Panorama Heuvelrug meehelpen met een kleine subsidie, waarbij men voor een klein stukje mede-eigenaar van het grote kunstwerk wordt. Wie 20 euro betaalt, krijgt een certificaat met een foto van één van de panelen en een originele handtekening van ons. Zo kan iedereen zijn aandeel in Panorama Heuvelrug hebben en zich tevens betrokken voelen bij dit unieke project." Ook burgemeester Frits Naafs is volgens de 3 kunstenaars blij met het nieuwe kunstwerk, mede omdat het ook een toeristische trekpleister zal worden.

Opening

De opening van Panorama Heuvelrug zal plaatsvinden in het najaar van 2019 als het gebouw op Landgoed Zonheuvel klaar is. In de tussentijd is een schaalmodel te zien in o.a. Cultuurhuis Pleiade in Doorn. De 3 kunstenaars Leo Dekker, José Raayman en Heidi Zoestbergen vegen het zweet van hun voorhoofd en kijken tevreden terug op hun gedane arbeid. "Het was een enorme klus, maar het gaf ook een kick om aan zoiets moois en groots gewerkt te hebben. We zullen het zeker gaan missen." Wilt u ook een certificaat kopen om zodoende het gebouw voor Panorama Heuvelrug te helpen subsidiëren?

Kijk dan voor meer informatie op www.panoramaheuvelrug.nl.

Foto & tekst door Marcel Bos

Meer berichten