De jubilarissen van de Brandweer Maarn-Maarsbergen in hun nieuwe uniform. FOTO: Hanny van Eerden
De jubilarissen van de Brandweer Maarn-Maarsbergen in hun nieuwe uniform. FOTO: Hanny van Eerden (Foto: Hanny van Eerden)

'Niet te druk qua uitruk, maar wel van alles meegemaakt'

De Brandweer Maarn-Maarsbergen hield tijdens de jaarlijkse postavond 1 minuut stilte voor brandweerman Cees van Eckeveld (57) en verenigingslid van verdienste An Everts (93), die hen het afgelopen jaar zijn ontvallen.

door Hanny van Eerden

Maarn-Maarsbergen – Het was een bewogen jaar, volgens postcommandant Jeroen de Ruwe. "We hadden het niet te druk qua uitruk, maar we hebben wel van alles meegemaakt," zei hij.

"Naast het verdriet over de overledenen, had onder andere een zeer grote brand in een kippenschuur aan de Laagerfseweg, waarbij 80.000 kippen zijn omgekomen, nogal impact op het korps.

Gelukkig hebben we met het bluswerk wel overslag kunnen voorkomen en zijn naastgelegen schuren behouden gebleven. Ook was langdurige inzet van ons korps noodzakelijk in een geval van bijzondere stankoverlast aan de Stationsweg Oost in Woudenberg."

Onderscheidingen

Burgemeester Frits Naafs reikte De Ruwe en verenigingssecretaris Frans Donselaar, die beiden die avond hun 20-jarig jubileum vierden, onder meer een Koninklijke onderscheiding uit. Zij zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Ook jubilarissen Wim van Wolfswinkel (20 jaar), Ed de Groot (25 jaar) en verenigingsvoorzitter Wim Veldhuizen (40 jaar) ontvingen de bijbehorende medaille voor Openbare Orde en Veiligheid (OVV). Ieder van hen kreeg bovendien de erepenning NVBR met oorkonde. De NVBR is de nationale branchevereniging van en voor de brandweer.

Gediplomeerden

Geurt Versteeg, Reijer van de Wind en Stephan Breur ontvingen hun diploma Voertuigbediener.

Coen Bos, Martijn van Donselaar en Robert van Leusen kregen het door hen behaalde diploma Manschap A.

Certificaten voor de theorie-opleiding Wet- en Regelgeving waren er voor Matthijs Breur, Ries van Wolfswinkel, Wim van Wolfswinkel en Ab Bouwman.

Voor nieuwe bevelvoerder Hans Verbeek en nieuwe aspiranten Dionissa van de Woude en Jeroen Westeneng was er een welkomstwoord.

De Brandweer Maarn-Maarsbergen blijft echter ook het komende jaar werven om op volle sterkte te kunnen blijven draaien, volgens De Ruwe.

Meer berichten