Revius Lyceum in thriller

Zojuist is de heruitgave van 'De bloedzuiger' verschenen. Deze regiothriller van de Doornse schrijver M.P.O. Books kwam voor het eerst in 2005 uit, maar was al bijna zeven jaar uitverkocht. De heruitgave is een geheel herziene editie. Het verhaal speelt zich onder andere af op een middelbare school in Veenendaal, maar het Revius Lyceum stond model voor het fictieve schoolgebouw.

UTRECHTSE HEUVELRUG - "Ik heb zelf tot zomer 1992 op het Revius gezeten," vertelt Books. "Veel persoonlijke ervaringen heb ik in 'De bloedzuiger' verwerkt. In het verhaal is er in de biologieles een varkensoog ontleedt. Een van de leerlingen ontdekt na afloop dat iemand een varkensoog in zijn brooddoosje heeft gepropt. Een onsmakelijke ervaring die mij zelf overkwam! Ook de indeling van de sportzalen en kleedruimtes van het oude Reviusgebouw heb ik gebruikt. Ik vond het altijd bizar dat je in de ene zaal alleen kon komen via de kleedkamer van de meiden. Je vraagt je dan af wie dat heeft bedacht." Speciaal voor zijn nieuwe uitgever heeft Books het oorspronkelijke boek een flinke opknapbeurt gegeven. Ook besloot hij de tweede moord op een schoolmeisje uit Elst te schrappen. "Het boek is zonder die moord al heftig genoeg. Ik denk dat 'De bloedzuiger' daardoor aan kracht heeft gewonnen. Onveranderd is de zeer spannende ontknoping. Maar het verhaal biedt ook ruimte voor humor.

En natuurlijk is het erg herkenbaar, omdat ik bestaande locaties in Leersum, Amerongen en Veenendaal kies, zoals het Egelmeer en de Napoleonhuizen in Amerongen."

www.mpobooks.nl en www.e-pulp.nl.

Meer berichten