Op dinsdag 21 november vond het eerste Gouden Vijver Diner plaats. FOTO: iszdebrug
Op dinsdag 21 november vond het eerste Gouden Vijver Diner plaats. FOTO: iszdebrug

Groot succes voor eerste Gouden Vijver Diner

Op dinsdag 21 november jl. vond het eerste Gouden Vijver Diner plaats. Het Gouden Vijver Diner is een initiatief van Ontmoetingscentrum (OC) De Vijver, onderdeel van zorgorganisatie De Brug, in samenwerking met Stichting Gouden Dagen, Albert Heijn en de Gemeente Utrechtse Heuvelrug. Zo'n 25 deelnemers en vrijwilligers genoten van het samenzijn, de sfeer, het koken en het diner!

Utrechtse Heuvelrug - Burgemeester Frits Naafs, die tijdens de eerste drie Gouden Vijver Diners ook mee kookt, verwelkomde alle deelnemers hartelijk en benadrukte het belang van dit laagdrempelige project. Hij sprak de ambitie uit nog meer van deze gemeenschappelijke kook- en eetprojecten te willen ontwikkelen in de Utrechtse Heuvelrug, omdat het mensen samenbrengt en verbindt.

Jan Romme, directeur Stichting Gouden Dagen, is enthousiast over het 'samen koken, samen eten'. Gouden Dagen heeft tot doel het welzijn van ouderen te bevorderen en wil de Gouden Diners landelijk uitrollen.

Ook Bas Drenth en Margreet Hordijk, managers van beide Albert Heijn filialen in Driebergen waren aanwezig, omdat zij dit initiatief een warm hart toedragen en een aantal maal de ingrediënten voor de diners sponseren.

Opening

Met een feestelijke toast en een Gouden Vijver-lied werd het eerste Gouden Vijver Diner geopend en ging men aan de slag om een heerlijk driegangen diner te bereiden. Tijdens het koken kwamen er allerlei contacten tot stand. Twee dames reageerden naar elkaar: "Dit is de eerste keer dat ik aan zoiets mee doe, wat ben ik blij dat ik het heb aangedurfd. Wat is het leuk en gezellig met elkaar!"

Een oudere heer die veel moeite heeft met het alleen zijn en geen animo heeft om voor zich zelf te koken vertelde: "Ik heb nog nooit gekookt, ik had niet gedacht dat ik dit nu nog zou gaan doen, maar wat een feest is dit vanavond!"
Ook de dames die samen het nagerecht bereidden waren blij dat ze deze stap hadden genomen. "We waren wel onzeker over het koken, maar dat blijkt helemaal niet nodig want iedereen helpt elkaar!"

Ronde Tafel

Dat niet alleen de deelnemers en vrijwilligers enthousiast zijn over de Gouden Vijver Diners blijkt wel uit het feit dat de Ronde Tafel Utrechtse Heuvelrug heeft toegezegd om de opbrengst van hun jaarlijkse benefietevenement in 2018 ten goede te laten komen aan het project Gouden Vijver Diners: Samen eten, samen koken in Ontmoetingscentrum De Vijver. Zij gaan zich ervoor inzetten om te garanderen dat dit project voor een langere tijd kan doorgaan."Deelnemen?

Er staan nog twee Gouden Vijver Diners gepland. Deze vinden plaats op 12 december en op 23 januari van 16.30 tot 19.30 uur. Uiteraard staat het diner van 12 december in het teken van Kerst.


Het voornemen is in het nieuwe jaar, na evaluatie van de eerste drie Gouden Vijver Diners, maandelijks twee Gouden Vijver Diners te organiseren.

Meer berichten