Arie Balk is al jaren actief op Kinderboerderij 't Woelige Nest in Driebergen. "Wij vangen voor donateurs in de zomer konijnen en cavia's op als de baasjes op vakantie zijn." FOTO: Marcel Bos
Arie Balk is al jaren actief op Kinderboerderij 't Woelige Nest in Driebergen. "Wij vangen voor donateurs in de zomer konijnen en cavia's op als de baasjes op vakantie zijn." FOTO: Marcel Bos (Foto: Marcel Bos)

Arie Balk tevreden in Driebergen

"Wat vroeger de Bessenweg was, heet tegenwoordig de Dokter Hermansstraat en hier ben ik geboren," vertelt echte Driebergenaar Arie Balk. Een bekend gezicht, vooral bij voetbalclub FC Driebergen. "Ik heb nog een oudere en een jongere zus en drie broers die in de buurt wonen. Degene die het verst weg woont is een broer van me in Wijk bij Duurstede."

DRIEBERGEN/RIJSENBURG – Arie Balk vertelt dat Driebergen vroeger een stug boerendorp was, maar dat het inmiddels veranderd is, vooral ook door de import. "Toch ben ik verknocht aan dit dorp en er nooit meer weggegaan," zegt Balk, die altijd te vinden is bij FC Driebergen. "Zelf heb ik ook gevoetbald," zegt hij lachend, "maar je kan het meer een poging noemen om te voetballen, want ik kwam niet verder dan het vijfde van het vroegere CDN. Op de voetbalclub voel ik me thuis, want hier heb ik leuke contacten met de mensen op en bij de velden."


Over het Nederlandse voetbal gesproken dat momenteel in een dip zit, zegt Arie Balk: "Het is niet anders; we moeten gewoon wachten op betere tijden. De heren voetballers kunnen trouwens beter een voorbeeld nemen aan de damesvoetballers, want die gaan wél voor elkaar door het vuur. De saamhorigheid is groot bij die voetbalsters en bovendien coachen ze elkaar voortdurend."


Kinderboerderij

De vrijwilliger die al jaren hand en spandiensten verricht bij FC Driebergen, was vroeger timmerman. Nu is hij negen jaar actief op kinderboerderij t Woelige Nest, waar hij voor de dieren zorgt en onderhoudswerkzaamheden verricht. "Ja, dat doe ik samen met Ruud van Essen die vroeger mijn uitvoerder was bij een groot timmerbedrijf. Nu doet hij ook klusjes voor mij," zegt Balk met een knipoog. Ondertussen kennen alle dieren op de Kinderboerderij hem goed. In de druilerige regen lopen wat ezels rond en komen de geiten even snuffelen waarbij ze zich graag laten aaien. Verder telt 't Woelige Nest konijnen, kippen, cavia's en sjokt er een heel aaibaar varken rond die in de modder wroet.
"Vroeger ging hij nog wel eens zitten en dan gaf hij een poot. Het is een ontzettend lief beest," zegt de Driebergenaar. Hij vertelt dat het gebouw van de kinderboerderij tegenwoordig ook te huur is voor allerlei groepen. "Ja," zegt Balk. "Er zijn hier vaak kinderfeestjes, maar het shantykoor kan deze zaal ook huren hoor, of de yogaclub, wie maar wil. Verder vangen we voor donateurs van deze kinderboerderij hun konijnen of cavia's op in de zomer. Dan verzorgen we ze, terwijl hun baasjes op vakantie zijn."

Kijk voor meer informatie en doneren op: www.kinderboerderij-driebergen.nl

door Marcel Bos

Meer berichten