Vertrekkend interim-manager Nieko van Veen van stichting Vluchtelingkinderen geeft de sleutel over aan de nieuwe manager Marlous van Merkenstein. FOTO: Marcel Bos
Vertrekkend interim-manager Nieko van Veen van stichting Vluchtelingkinderen geeft de sleutel over aan de nieuwe manager Marlous van Merkenstein. FOTO: Marcel Bos (Foto: Marcel Bos)

Eurowinkel krijgt nieuwe manager

Interim-manager Nieko van Veen van stichting Vluchtelingkinderen ontfermde zich de afgelopen 20 maanden over de Eurowinkel. Het gaat met de organisatie naar zijn zeggen weer zoals het moet. "We draaiden een goede omzet afgelopen jaar," zegt Van Veen. "Weet je dat wij op een gemiddelde dag als wij open zijn, wel 900 artikelen verkopen? Het geld dat verdiend wordt bij de Eurowinkel gaat naar vluchtelingkinderen zodat zij kunnen studeren of een opleiding kunnen volgen.

DRIEBERGEN/RIJSENBURG – In het begin toen ik het stokje overnam, was het hier best een moeilijke situatie," vertelt de interrim-manager, "maar op den duur is het gelukt de neuzen in dezelfde richting te krijgen. We zijn altijd uitgegaan van onze eigen kracht. Inmiddels werken de vrijwilligers goed samen en is de bedrijfsvoering op orde. Nu is er rust in de organisatie en kan verder aan de toekomst gewerkt worden. Over een paar maanden verhuist de organisatie naar de Oranjekerk die nu verbouwd wordt. Zelf ga ik me meer bezighouden met het project Prima perspectief en mijn bedrijf Thuishulp Heuvelrug, want dat groeit enorm."

Nieko van Veen vertrekt per 1 december as. als interim-manager bij stichting Vluchtelingkinderen en Marlous van Merkenstein neemt het stokje over. Van Merkenstein: "Ik reisde 2 jaar door Zuid Amerika. In mijn eentje. Daar ontmoette ik veel mensen, want ik trok van Mexico tot en aan het zuidelijkste puntje van Argentinië. Ik was onderweg ook correspondent voor de Volkskrant en schreef stukjes over van alles wat ik tegenkwam, zowel de politieke als sociale situaties in bepaalde landen, maar ook verhalen van de mensen op straat."

De nieuwe manager vertelt dat zij een enerverende tijd had toen zij alleen door Zuid Amerika reisde. "Zo heb ik ook mooi mijn buitenlandse talen kunnen leren. Al met al kan ik die ervaring van die 2 jaar straks bij stichting Vluchtelingkinderen goed gebruiken, want ik heb een hoop mensenkennis opgedaan." Van Merkenstein zegt lachend tot besluit: "En weet je, eerst zocht ik met mijn reizen de wereld op, maar hier komt de wereld samen in de winkel."

Opslagruimte gezocht

Stichting Vluchtelingkinderen zoekt nog ongeveer 100 vierkante meter opslagruimte. Wie nog een ruimte overheeft kan contact opnemen via mail vluchtelingkinderen@antenna.nl. Ook suggesties voor een nieuwe naam van de kerk (die fungeert als sociaal maatschappelijk centrum) zijn welkom.

door Marcel Bos

Meer berichten