Al deze kerstmannen renden tijdens de jaarlijkse Santa Run hun longen uit hun lijf en haalden zo wel 2000 euro sponsorgeld bij elkaar. Het geld gaat naar de Driebergse Speelweek. FOTO: Marcel Bos
Al deze kerstmannen renden tijdens de jaarlijkse Santa Run hun longen uit hun lijf en haalden zo wel 2000 euro sponsorgeld bij elkaar. Het geld gaat naar de Driebergse Speelweek. FOTO: Marcel Bos (Foto: Marcel Bos)

Santa Run voor Speelweek

Ongeveer 90 kerstmannen renden zo hard ze konden tijdens de jaarlijkse Rotary Santa Run van Driebergen-Rijsenburg. Dit jaar liepen ze voor De Speelweek die in 2018 haar 50ste editie viert. De als kerstman verklede lopers bestonden uit familie, vrienden en clubgenoten. Marielle Vosbeek organiseerde de Santa Run samen met Lucas Servaas en Gerco van der Wilt van Rotary Club Driebergen.

door Marcel Bos

Driebergen-Rijsenburg - "Van de 90 lopers waren er ongeveer 40 van Sportvereniging Spirit. Zij wonnen terecht de wisselbokaal voor de grootste groep lopers," vertelt Vosbeek. "Iedereen haalde de eindstreep en de EHBO heeft niet in actie hoeven komen.

Oproep 5e run

De bij elkaar gelopen 2000 euro is voor de Speelweek. Dit geldbedrag is bijeengebracht dankzij de 90 lopers en de ruim 20 sponsors." Vosbeek zegt dat ze graag nog meer lopers had gehad en zij roept scholen en verenigingen op om bij de 5e run volgend jaar mee te lopen.
Vosbeek: "Dan kunnen wij als Rotary en de lokale gemeenschap nog meer goede doelen in de buurt ondersteunen."

Marielle Vosbeek dankt ook de verkeersregelaars. "Dankzij hun inzet zorgden zij voor een veilige Santa Run."

Goede besteding

Caroline van Veen van de Driebergse Speelweek mocht het sponsorgeld direct na de Santa Run in ontvangst nemen. "Wat een geweldig bedrag, 2000 euro. Hier zijn we ontzettend blij mee! Voor Bambinidorp, het dorp voor kinderen die extra begeleiding nodig hebben en voor Speeldorp, het dorp voor kinderen van 4 t/m 6 jaar, heeft meubilair en speelgoed nodig. Tevens hebben we nieuwe tenten nodig. Volgend jaar is het 50 jaar Speelweek, een mijlpaal. We kunnen het geld goed gebruiken. Ik dank iedereen die de Rotary Driebergen een warm hart toedraagt, maar ook dank aan de Rotary zelf, haar sponsoren en natuurlijk aan alle kerstmannen die afgelopen zaterdag voor de Speelweek hebben gelopen!"

Meer berichten