Nel Brussee (Hier met haar trouwe helpers Ton Kwakkenbos en Gerrit Vervat) deed 18 jaar de bingo. "Het was een hele gezellige tijd," zegt Nel die nu is gestopt met bingo. FOTO: Marcel Bos
Nel Brussee (Hier met haar trouwe helpers Ton Kwakkenbos en Gerrit Vervat) deed 18 jaar de bingo. "Het was een hele gezellige tijd," zegt Nel die nu is gestopt met bingo. FOTO: Marcel Bos (Foto: Marcel Bos)

Nel Brussee stopt met bingo

"Precies 18 jaar heb ik de bingo gedaan," vertelt Nel Brussee uit Driebergen. "Het is een mooie tijd geweest, maar aan alles komt een einde. De bingo werd gehouden in de centrale ruimte van het gebouw De Vijver aan de Vijverlaan, maar nu kunnen we daar geen gebruik meer van maken, omdat ze het voor een ander doeleinde gaan gebruiken."

DRIEBERGEN/RIJSENBURG - "Eigenlijk vind ik het wel jammer dat de bingo is gestopt," zegt de Driebergse. "Iedere maand speelden we het spel en mijn man Arie en ik haalden ook altijd zelf de cadeautjes voor de prijzen die door de deelnemers gewonnen konden worden." "Ja ik ging altijd mee als sjouwer," zegt Arie lachend.

Lastig

"De bingo speelden we gemiddeld met zo'n 35 personen," zegt Nel. "Dat was ook precies het goede aantal. Ik heb ook wel eens gehad dat er veel meer mensen kwamen bingo spelen en dat is het lastig om te organiseren. Er waren wel eens gasten van Camping Het Grote Bos naar de Vijver gekomen om mee te spelen.

Lopend vuurtje
Het ging als een lopend vuurtje rond als er weer een bingomiddag georganiseerd werd door ons. Veel mensen hadden toch een hele leuke middag en zo'n bingo duurt toch gauw 2 en een half uur. Het zijn voornamelijk ouderen die meespeelden. Er was een dame van 92 jaar oud die tot voor kort nog meedeed met de bingo."

Cadeaus en zaalhuur
Nel Brussee vertelt dat alle deelnemers 5 euro betaalden om mee te kunnen doen. Nel: "Van die 5 euro werden onder andere cadeautjes gekocht en de zaalhuur werd er van betaald. Ook de opbrengst van de loterij die we deden, ging naar de bingo."


Nel kijkt haar man even aan als zij nadenkt wat voor haar een leuke herinnering is van die 18 jaar bingo. "Oh ja ik weet het weer," zegt Nel. "Er was een keer een mevrouw die altijd meedeed, ziek geworden en toen viel haar man schoorvoetend in, maar toen zij weer beter was, is hij ook bingo blijven spelen. Zo leuk vond hij dat."

Net als in de kerk
De Driebergse bingoleidster vertelt dat iedereen zijn eigen stoel had in de zaal. "Ja," zegt zij. "Het was net als in de kerk, daar had ook iedereen zijn vaste plek."

Op de vraag of zij de bingo niet enorm zal missen, antwoordt Nel: "Ach, er komen nieuwe dingen voor in de plaats, maar ik vond het een oergezellige tijd."

door Marcel Bos

Meer berichten