Gerda van Daalen (rechts) neemt het voorzitterschap over van (links) Ans Hoogerwerf. Francis Bakker (2e vl) wordt Hoofd Bezoekwerk zij neemt de werkzaamheden over van Leo Kruse. FOTO: Marcel Bos
Gerda van Daalen (rechts) neemt het voorzitterschap over van (links) Ans Hoogerwerf. Francis Bakker (2e vl) wordt Hoofd Bezoekwerk zij neemt de werkzaamheden over van Leo Kruse. FOTO: Marcel Bos (Foto: Marcel Bos)

Wisseling van de wacht

Voorzitter Ans Hoogerwerf van vereniging De Zonnebloem afdeling Driebergen-Rijsenburg draagt na 6 jaar voorzitterschap het stokje over aan Gerda van Daalen. De overdracht vond plaats in Partycentrum Champ Aubert waar in een volle zaal vrolijke kerstliedjes gezongen werden door de leden, die tevens konden genieten van een buffet.

DRIEBERGEN/RIJSENBURG - De vertrekkend voorzitter vertelt dat zij 10 jaar in het bestuur werkzaam was waarvan 6 jaar als voorzitter. "Het ware roerige tijden toen ik begon als voorzitter, maar nu is er een stabiel bestuur en draait de organisatie goed. Ik vind dat het tijd wordt voor nieuw bloed en verse ideeen passend bij de nieuwe tijdgeest."

Haar opvolgster Gerda van Daalen zegt. "Ja, de koers ligt nu duidelijk uitgestippeld. De Zonnebloem is een mooie organisatie waar ik graag mijn best voor doe. Ik wil proberen de mensen met een handicap te bereiken zodat wij hen een leuke dag kunnen bezorgen. Belangrijk ook vind ik het aantrekken van nieuwe vrijwilligers, liefst een beetje jong en man en/of vrouw."

Bij de Zonnebloem afdeling Driebergen-Rijsenburg, draait het om mensen met een lichamelijke beperking. Door hun beperking kunnen zij in een isoloment raken, daar kunnen wij wat aan doen middels onze activiteiten gericht op de gast, onze bezoekjes, de zonnemiddagen en andere activiteiten.

Leo Kruse was Hoofd Bezoekwerk en zijn taak was het beoordelen van de mensen die in aanmerking willen komen om mee te doen aan activiteiten van de Zonnebloem. Kruse: "Ik deed het 6 jaar met veel plezier, maar ik vind dat het tijd wordt dat een jonger iemand het van me overneemt. Ik ben blij dat de mensen zo waarderen wat wij doen en die erkenning geeft ons de energie om door te gaan. Mijn opvolgster krijgt een mooie taak."
Francis Bakker is nu Hoofd Bezoekwerk en zij heeft ervaring in het maatschappelijk werk, maar ook was zij actief in de ouderenzorg.

door Marcel Bos

Meer berichten