Burgemeester Frits Naafs: "Mede dankzij al of niet anonieme tips van inwoners kunnen we ondermijning daadkrachtig aanpakken. Dat ook de afstand tot de inwoners is verkleind, is goed merkbaar bij inspraakprocedures." FOTO: Hanny van Eerden
Burgemeester Frits Naafs: "Mede dankzij al of niet anonieme tips van inwoners kunnen we ondermijning daadkrachtig aanpakken. Dat ook de afstand tot de inwoners is verkleind, is goed merkbaar bij inspraakprocedures." FOTO: Hanny van Eerden (Foto: Hanny van Eerden)

Een vooruitblik op het komende jaar

Verhalen over markante persoonlijkheden, bijzondere ervaringen en buitengewone plekken binnen de Utrechtse Heuvelrug verdienen het om te worden gedeeld. Dat zegt burgemeester Frits Naafs over de introductie van het op zich al niet alledaagse boek 'Mensen maken de Heuvelrug'.

Utrechtse Heuvelrug – Dit digitale boek is nooit af. "Aan het aantal pagina's komt geen einde," bevestigt Naafs. "Al ben ik benieuwd of iemand na verloop van tijd deel I alvast zou willen uitgeven als fysiek exemplaar. Wie voor het nageslacht iets wil optekenen, krijgt hiermee in ieder geval een plek met publiek. Zowel volwassenen als kinderen kunnen erin schrijven en bijbehorende foto's of andere afbeeldingen toevoegen. Als dat moeilijk is, bieden we hulp."
'Mensen maken de Heuvelrug' verwijst onder meer naar de ambtsketen van de burgemeester, waarin rijen verschillende personen zijn verwerkt. "Die variëteit maakt het zo interessant om burgemeester te zijn van de Utrechtse Heuvelrug," zegt Naafs. "Het is hier nooit saai; ieder dorp is anders. 'Mensen maken de Heuvelrug' heeft komend jaar nóg een dimensie in het elkaar ontmoeten en samen eten. Dat wil ik meer onder de aandacht brengen. Als het even kan, wordt 2018 het jaar van de eetinitiatieven. Er staat zelfs al een Heuvelrugse soepwedstrijd op stapel." Naafs blijft zich eveneens inzetten voor een integraal veiligheidsbeleid. "Bij de versterking daarvan, hebben we de bevolking hard nodig," benadrukt hij. "Veiligheid genereren we samen met preventie én signalering. Zo kunnen we ondermijning daadkrachtig aanpakken. Mede dankzij inwonertips rolden we bijvoorbeeld vorig jaar acht wietplantages op." Verder ziet Naafs 2018 als een boeiend en enerverend jaar, vooral voor de gemeenteraadsleden.
"De gemeenteraadsverkiezingen weerhouden echter de komende maanden geen besluitvorming," zegt hij. "Alles loopt gewoon door. Ik hoop dat we daarna opnieuw gaan werken met een raadsprogramma. Dat beviel goed de afgelopen vier jaar; het heeft vanuit de raad veel helderheid gebracht bij het college."

door Hanny van Eerden

Meer berichten