De winnaars van de sportverkiezing in 2016. Toen werden in zes sportcategorieën de prijzen uitgereikt. FOTO: archief
De winnaars van de sportverkiezing in 2016. Toen werden in zes sportcategorieën de prijzen uitgereikt. FOTO: archief

Verkiezing Sportprijzen 2017 Utrechtse Heuvelrug

Heuvelrug - Samen met Heuvelrug Sport Initiatief, de belangenbehartiger namens de diverse sportverenigingen, organiseert het gemeentebestuur Utrechtse Heuvelrug jaarlijks het Sportgala. Een evenement dat is bedoeld om sporters of sportteams die bijzondere prestaties hebben geleverd in het zonnetje te zetten.

Volgens wethouder Henk Veldhuizen, die sportzaken in zijn portefeuille heeft, is de gemeente Utrechtse Heuvelrug behoorlijk sportminded: "Welke tak van sport wordt binnen de Utrechtse Heuvelrug niet beoefend? Weet u dat de gemeente zo'n 14.000 georganiseerde sporters telt?

Hoeveel mensen zijn er wekelijks, individueel of in teamverband, niet bezig om het gezegde 'een gezonde geest in een gezond lichaam' in de praktijk te brengen? En dan maakt het niet uit of het om recreatieve sporters gaat of dat er wedstrijdgericht prestaties worden geleverd. Sport verdient voortdurende stimulering en waardering."

In 2017 zijn er in de gemeente Utrechtse Heuvelrug wederom mooie sportieve prestaties geleverd. Door de nominatiecommissie is inmiddels de kandidatenlijst opgesteld voor de categorieën sportman, sportvrouw, sporttalent, sportploeg, sportvereniging en sportiefste basisschool.

Stemmen

Vanaf dinsdag 2 januari t/m donderdag 25 januari kunnen de inwoners van de Utrechtse Heuvelrug via https://nl.surveymonkey.com/r/sportprijzen2017 hun stem uitbrengen voor hun voorkeuren voor de Sportprijzen 2017.
De uitslag wordt uiteindelijk voor 50% bepaald door de stemmen van de inwoners en voor 50% door een jury bestaande uit voorzitters van de sportverenigingen, raadsleden en directeuren van de basisscholen.

De bekendmaking en uitreiking van de Sportprijzen 2017 zal gebeuren tijdens het feestelijke Sportgala op vrijdagavond 2 februari in Cultureel Centrum de Binder in Leersum. De zaal is open vanaf 19.00 uur, om 19.30 uur start het Sportgala.

Entree

Toegangskaarten á euro 5,00 (inclusief koffie/drankje in pauze) zijn te bestellen via Nana Bies van de werkgroep Sportprijzen.
Nana Bies is te bereiken via email nana.bies@Heuvelrug.nl of telefoon 0343-565607.

Meer berichten