Feestvrouwtjes Rebecca en Ellis verzamelen goede wensen voor de knijpertjeslijst in de Cantina. FOTO: Hanny van Eerden
Feestvrouwtjes Rebecca en Ellis verzamelen goede wensen voor de knijpertjeslijst in de Cantina. FOTO: Hanny van Eerden

Een tafel vol met tapas en wensen voor de toekomst

Als voorpret voor de komende feestdagen maakten Doornse senioren woensdagmorgen 13 december tapas in de Cantina van Cultuurhuis Het Pléiade. Dit op initiatief van de Doornse bibliotheek.

door Hanny van Eerden

Doorn – De Doornaars kregen les van Jamie Swiers en team Abrona. Onder hun vakkundige leiding bleek het ook voor de niet-koks 'helemaal niet moeilijk' om iets lekkers met uitstraling op tafel te zetten. Wie doorgaans onhandig is op dat gebied, of gewoon niet graag in de keuken staat, kreeg er gaandeweg toch plezier in om voedsel te bereiden.

"Samen koken is een stuk leuker," was de conclusie, alhoewel sommigen grapten dat zij de meeste voldoening putten uit het opeten van de tapas.

Dat proeven gebeurde ook gezamenlijk. De tafel in de Cantina bood aan het einde van de workshop een keur aan zelf bereide gevulde champignons, dadels met geitenkaas en spek, 'zatte kip', stokbroodjes met carpaccio en truffelmayonaise en zelfgemaakte broodjes met banaan en chocola. Deze laatste broodjes kregen dankzij de deegroller en de oven het uiterlijk van opgerolde minipannenkoekjes. Sommigen vatten al na enige happen het plan op om het geleerde ook thuis in praktijk te brengen en familie en vrienden met tapas te verrassen tijdens de feestdagen.


De beste wensen

Tussen de happen door stimuleerden met lichtjes getooide feestvrouwtjes Rebecca en Ellis van YTShowtime in Doorn de workshopdeelnemers om ter plaatse wenskaartjes te schrijven aan andere inwoners van Doorn en de overige dorpen van de Utrechtse Heuvelrug. Zij konden deze beste wensen deponeren op hun 'gouden' presenteerbladen. Rebecca en Ellis gaven deze wensen vervolgens een voor iedereen zichtbare plek in de feestelijke knijpertjeslijst in de Cantina.


De beste wensen hielden onder andere liefde, gezelligheid, geluk, gezondheid en familiehereniging in. Ook spraken deelnemers de hoop uit dat er maar vaak een goede pianist aan de vleugel in het Cultuurhuis mag zitten. Het Cultuurhuis kreeg bovendien speciale wensen voor de toekomst, evenals de Cantina en de bibliotheek. De Doornse bibliotheek beantwoordde alle wensen met een feestdagenwenskaartje met gekleurde chocola.

Meer berichten