Gedupeerde ondernemer Arno Grünbauer, eigenaar van de natuurvoedingswinkel in Doorn. Foto: Mel Boas
Gedupeerde ondernemer Arno Grünbauer, eigenaar van de natuurvoedingswinkel in Doorn. Foto: Mel Boas (Foto: Mel Boas)

Hulp voor natuurvoedingswinkel via crowdfunding

De door vandalisme gedupeerde ondernemer Arno Grünbauer, eigenaar van de natuurvoedingswinkel in Doorn, wordt uit de brand geholpen door een spontane crowdfundingsactie, opgezet door Leersummer Paul Rispens.

Tekst door Peter van de Vusse / foto door Mel Boas

Doorn - Tijdens de jaarwisseling is de luifel van Grünbauers winkel gesloopt. De schade loopt in de duizenden euro's die niet door de verzekering vergoed wordt. Inmiddels is al enkele honderden euro's binnengehaald door de crowdfundingsactie.

Geweldig initiatief

De ondernemer is dolblij met de crowdfundingsactie. "Een geweldig initiatief. Het opent ook mijn ogen. Als iedereen 10 of 25 euro stort, kun je als gemeenschap heel snel de rotzooi opruimen en mensen weer op weg helpen." Leersummer Paul Rispens is de inzamelingsactie gestart. Hij was geraakt door de schade die Grünbauer is toegebracht. "De schade is niet alleen financieel. Bij vandalisme wordt je levenswerk vernield door mensen die niet door hebben wat dat voor jou betekent. Die schade is niet te vergoeden. De herstelkosten wel", schrijft hij op Twitter. Op zijn facebookpagina meldt hij dat na drie dagen al 550 euro is binnengekomen door 19 donaties. Hij spreekt van een mooi succes. De steun komt uit meerdere dorpen van de Utrechtse Heuvelrug. Het streefbedrag is 3.000 euro. Grünbauer heeft een offerte gekregen voor dat bedrag, waarmee hij de beschadigde winkelpui kan laten repareren.

Puinhoop

Grünbauer vermoedt dat de meer dan twaalf meter brede luifel met daarop de naam van zijn zaak 'Natuurvoeding Doorn' aan de Kampweg in Doorn tijdens oud en nieuw beschadigd is door tot ontploffing gebracht vuurwerk. Daarna hebben de vandalen het hele naambord van de winkel gesloopt. "Op nieuwjaarsdag kreeg ik telefoontje dat het een grote puinhoop was bij mijn winkel. De voorkant lag op straat", aldus de ondernemer. "De politie Utrechtse Heuvelrug was blij dat het een rustige nacht was geweest. Maar dat gold niet voor mij."

Crowdfunding

Crowdfunding (ook wel publieksfinanciering genoemd) is een alternatieve wijze om een project te financieren. Het idee erachter is dat veel particulieren een klein bedrag investeren en dat deze kleine investeringen bij elkaar het project volledig financieren.

Meer berichten