V.l.n.r. bestuur en werkgroepleden Nanda van der Vliet, Anne-Claire van Benthem, Denise Hulst, Nenne van Ginkel, Ad van Rijn, Patricia Tesselhoff en Monique Negenman. Niet op de foto: Hans Verloop. FOTO: Hanny van Eerden
V.l.n.r. bestuur en werkgroepleden Nanda van der Vliet, Anne-Claire van Benthem, Denise Hulst, Nenne van Ginkel, Ad van Rijn, Patricia Tesselhoff en Monique Negenman. Niet op de foto: Hans Verloop. FOTO: Hanny van Eerden (Foto: Hanny van Eerden)

Inschrijvingen Kunstroute van start

Het gemis aan de Kunstroute Maarn-Doorn van het afgelopen jaar, wordt ruimschoots goedgemaakt met de nieuwe plannen op dat front voor 2018. Dat zegt stichtingsvoorzitter Ad van Rijn.

door Hanny van Eerden

Maarn/Doorn - Het nieuwe bestuur en de werkgroep zijn gemotiveerd en qua ledenaantal ook groter dan voorheen, volgens Van Rijn. "Dat betekent dat we alle taken goed kunnen verdelen met een beperkte individuele (uren)inzet," legt hij uit. "Er is zelfs nog een enthousiaste nieuwkomer welkom. We willen ons publiek verrassen, allereerst met een uitbreiding van het aantal kunstenaars. Niet alleen met meer jongeren die al een aanzienlijke mate van professionaliteit uitstralen, maar ook met bijdragen van musici, dichters en dansers. We hebben bovendien het plan opgevat om met netwerkactiviteiten de onderlinge synergie te vergroten. We zoeken momenteel een ontmoetingsplek, waar we elkaar beter kunnen leren kennen en inspireren. Zo kunnen we samenwerken, vernieuwen en beter leren aansluiten op ons publiek.

Naast gevestigde lokale kunstenaars die nieuw materiaal hebben te bieden, is de organisatie op zoek naar nieuwe talenten. Van Rijn: "Wij zijn van mening dat verbinding het verschil maakt. Ook willen we graag met zo veel mogelijk kunstenaars in gesprek komen, zodat wij hun behoeften kunnen peilen. We willen adequaat kunnen inspelen op hun wensen." Verder vindt de Kunstroute Maarn-Doorn ditmaal plaats in één weekend. Alle ingeschreven kunstenaars ontvangen een uitnodiging voor een 1e netwerkborrel op een pittoreske plek in één van de dorpen. Daar volgt ook meer informatie over het wedstrijdelement dat wij graag toevoegen aan de Kunstroute.

Dit om kunstenaars een extra stimulans te bieden en de betrokkenheid van het publiek te vergroten." Wie zich nog niet heeft aangemeld, kan dit alsnog doen tot 31 januari via www.kunstroute-heuvelrug.nl, button 'aanmelden'. Het laatste nieuws is te volgen via Facebook.

Meer berichten