Veel activiteiten buiten bij Kinderopvang De Geheime Tuin. FOTO: Geheime Tuin kinderopvang
Veel activiteiten buiten bij Kinderopvang De Geheime Tuin. FOTO: Geheime Tuin kinderopvang (Foto: Geheime Tuin kinderopvang)

Spelenderwijs leren en ontdekken bij De Geheime Tuin

Samen brood bakken, in de moestuin werken en iedere dag een warme maaltijd bereiden onder het toeziend oog van een echte chef. Kinderen kunnen hier binnenkort voor terecht bij Kinderopvang De Geheime Tuin in Doorn. Tien jaar geleden begon Mirte Madelief een kleinschalig kinderdagverblijf aan huis. Na drie jaar opende zij samen met collega's kinderdagverblijf De Geheime Tuin in Zeist. In februari 2018 opent er een tweede vestiging in Doorn.

Doorn - Kinderopvang De Geheime Tuin is een zogezegde bewuste opvang. Dit betekent dat de ontwikkeling van het kind centraal staat. Mirte Madelief: 'Wij vinden het belangrijk dat kinderen een plek hebben waar ze zich kunnen ontplooien tot vrije, evenwichtige mensen, zodat zij de rest van hun leven kunnen doen waar ze gelukkig van worden'.


Natuur
De focus ligt hierbij op het opdoen van ervaringen in combinatie met de natuur. Kinderen hebben de beschikking over natuurlijk speelgoed en kunnen zich heerlijk uitleven in de buitenruimte. Ook wordt er veel aandacht besteed aan het prikkelen van de zintuigen: voelen, zien, horen, proeven en ruiken. Mirte Madelief: 'Een onderdeel daarvan is dat het onze ambitie is om in De Geheime Tuin in Doorn iedere dag een warme lunch te bereiden samen met een kok. Dit doen we niet alleen voor, maar juist ook mét de kinderen. Ze mogen overal bij helpen en leren zo spelenderwijs helpen in het huishouden'.

Kleine groepen
De Geheime Tuin werkt met kleine groepen waarbij ook heel bewust wordt gekeken naar de samenstelling van een groep. Zo is er een groep voor baby's van nul tot twee jaar, een peutergroep met twee- tot vierjarigen en een groep waar kinderen in de leeftijd van nul tot vier jaar bij elkaar verblijven. Per vijf kinderen is er een medewerker op de groep aanwezig en dit zorgt ervoor dat de kinderen veel persoonlijke aandacht krijgen.

Mirte Madelief: 'We proberen hier een huiselijke sfeer te creëren, waarin zowel kinderen als hun ouders zich prettig voelen. Daarbij hoort ook een warm welkom en een lekkere kop biologische koffie bij binnenkomst.'

FOTO: De Geheime Tuin

Meer berichten