Logo nieuwsbode-heuvelrug.nl


Jaap Bremer hoorde een hels gekraak in zijn tuin afgelopen donderdag tijdens de storm.  FOTO: Marcel Bos
Jaap Bremer hoorde een hels gekraak in zijn tuin afgelopen donderdag tijdens de storm. FOTO: Marcel Bos (Foto: Mitch Huisman)

'Ik hoorde een enorm gekraak'

Tijdens de 2e storm van januari zijn heel wat bomen omgegaan in Driebergen. Sommigen vielen met wortel en al om en anderen braken als luciferhoutjes af.

door Marcel Bos

Driebergen - Jaap Bremer was afgelopen donderdag thuis toen een enorme boomtak uit de tuin van zijn buren door een hevige rukwind van de boom afscheurde en op zijn schuur terechtkwam. Bremer: "Het hele dak is stuk en een gedeelte van de muur ligt op de grond. Het was rond half tien in de ochtend toen het gebeurde. De storm was toen op zijn hevigst.

Ik ben nog niet in de schuur wezen kijken. Eerst moet die boomtak verwijderd zijn, want misschien is er wel instortingsgevaar. Of er meer stuk is weet ik dus niet, want er staan wel fietsen en een brommer in de schuur.

Gelukkig zijn daar geen dieren." Niet alleen de schuur is kapot, maar de Driebergenaar zijn schutting heeft ook schade en zijn tuinverlichting is ernstig beschadigd. Hier en daar hangen de afgebroken lampen nog aan een draadje aan de schutting.

"Ik heb meteen de stroom eraf gezet, want als er kortsluiting van komt zijn we verder van huis. Nu is het wachten op de schade-expert, de boomzagers en een bouwbedrijf, want het dak en de muur moet zo snel mogelijk gemaakt worden."

reageer als eerste
Meer berichten