Logo nieuwsbode-heuvelrug.nl


Foto: Rene Borkent

Uw verhaal telt

Column door burgemeester Frits Naafs

De kop van het jaar is er al bijna af. Ik hoop dat u lekker aan de slag bent om er samen een goed jaar van te maken. Bijvoorbeeld in uw familiekring of in de buurt, met uw vereniging of organisatie, op school of op het werk. In onze dorpen is van alles te doen én te beleven. En u kunt uw stem laten horen. Ik vind het echt heel belangrijk en enorm leuk als u zelf vertelt over wat u doet of waar u een bijzondere herinnering aan heeft in uw dorp. Dat heb ik op de nieuwjaarsreceptie gevraagd en vraag ik het hier ook aan u: deel uw verhaal online in het boek Mensen maken de Heuvelrug. Zo krijgen we een inkijkje in hoe wij met elkaar de Utrechtse Heuvelrug beleven. Meer informatie en aanmelden kan door te mailen naar: communicatieadvies@heuvelrug.nl of te bellen met 0343-565600.

Vorige week dinsdag zaten veel inwoners en ondernemers bij elkaar aan tafel tijdens de verkiezing van Ondernemer van het Jaar 2017. Ieder jaar weer een groots en feestelijk moment. Goed ondernemerschap wordt zo gestimuleerd. Kees Jansma heeft gesproken over de overeenkomsten tussen sport en ondernemen en sprak over teamgeest, opofferingsgezindheid en oplossen. Eén van de ondernemers gaf nog mee aan de aanwezigen 'koop lokaal'. Alle genomineerden en winnaars nogmaals van harte gefeliciteerd.


Een ander evenement waar ik met veel plezier op terugkijk is de lekkere en bijzonder gezellige soepwedstrijd De Gouden Soeplepel afgelopen vrijdag. U kwam met velen proeven van de soepen van 24 dappere soepmakers uit de Utrechtse Heuvelrug. Vele inwoners hadden de handen in een geslagen voor dit bijzonder evenement. Het was genieten om de deskundige jury te vormen met Janny van der Heijden (bekend van Heel Holland bakt) en André van Aalten, chef van La Provence in Driebergen-Rijsenburg. Bij de jurering telde de smaak en het verhaal achter de soep. De gouden soeplepel is gewonnen door Jan Diederen van Uman-hai. De zilveren soeplepel door Jehuda de Jong en de bronzen soeplepel is gewonnen door Werelds eten. En Hugo Heule de jongste deelnemer heeft de aanmoedigingsprijs gekregen en mag een middag koken bij La Provence.
En na samen soepen, is uiteraard zoveel mogelijk in beweging blijven voor iedereen belangrijk. Zo zijn er in onze dorpen in 2017 weer mooie sportieve prestaties geleverd. Daarom organiseert de gemeente samen met Heuvelrug Sport Initiatief het jaarlijkse Sportgala en zijn er verkiezingen voor de Sportprijzen 2017.

Op 2 februari zetten we sporters en sportteams in het zonnetje. Stemt u ook op uw favoriete sportman, sportvrouw, sporttalent, sportploeg, sportvereniging of sportiefste basisschool? Tot donderdag 25 januari kan dit via www.heuvelrug.nl. Komt u ook naar de uitreiking op vrijdagavond 2 februari tijdens het Sportgala in De Binder in Leersum? Meer informatie over kaartverkoop kunt u lezen in gemeentenieuws, op www.heuvelrug of onze facebookpagina.

Tot slot nodig ik u graag uit om te komen genieten van de pracht en praal van de carnavalsoptocht op zaterdagmiddag 10 februari in Driebergen-Rijsenburg. Ook op deze wijze vertellen inwoners, verenigingen en ondernemers hun verhaal.

1 reactie
Meer berichten