Logo nieuwsbode-heuvelrug.nl


Jim van der Zee uit Driebergen gooit hoge ogen bij The Voice of Holland. Aanstaande vrijdag treedt hij weer op bij RTL4 vanaf 20.30 uur. “Stem op mij!” FOTO: Marcel Bos
Jim van der Zee uit Driebergen gooit hoge ogen bij The Voice of Holland. Aanstaande vrijdag treedt hij weer op bij RTL4 vanaf 20.30 uur. “Stem op mij!” FOTO: Marcel Bos (Foto: Mitch Huisman)

Driebergenaar scoort in The Voice

Jim van der Zee uit Driebergen is na de knock-outs doorgedrongen tot de liveshows van The Voice of Holland, een talentenjacht die iedere vrijdagavond bij RTL4 is te zien vanaf 20.30 uur. Ook op YouTube is de jonge muzikant in hart en nieren nu trending topic. "Muziek maken is mijn lust en mijn leven," zegt Jim. "Van jongs af aan ben ik al met muziek bezig. Nu zit ik in het 3e jaar van het conservatorium in Amsterdam waar ik jazz-zang studeer."

door Marcel Bos

DRIEBERGEN/RIJSENBURG - Zijn stem klonk tijdens zijn live-optreden in The Voice beheerst en onder controle. Ga daar maar aan staan als heel Nederland naar je kijkt.

De Driebergse muzikant is er rustig onder en hij vertelt dat het ook de kunst is om je goed te ontspannen voor je optreedt.

"Het is ook belangrijk dat de spieren in je hals en keel goed ontspannen zijn, want die hebben weer invloed op je stembanden," legt Jim uit. "Ik kreeg vroeger klassiek gitaarles van Nanno Wildeman. Later kwam er zang bij. Dan oefende ik het zingen op mijn slaapkamer, zoals liedjes van de Amerikaanse singer-songwriter en gitarist John Mayer."

Focus
De Driebergse zanger Jim van der Zee, die graag de vrijheid tegemoet rijdt in zijn 35 jaar oude camper, vertelt dat hij in The Voice of Holland kijkt hoe ver hij kan komen. "Ik focus me niet direct op het eindresultaat, maar belangrijker vind ik het dat ik bij elke volgende ronde weer een nieuw liedje kan laten horen. Daar gaat het mij om," zegt de muzikant.

"Later wil ik met muziek die door mij zelf geschreven is, professioneel muzikant worden." Jim zingt en speelt gitaar, maar ook speelt hij piano.

"Ik hoop dat iedereen die dit leest op mij stemt", aldus Jim.

De volgende ronde

Aanstaande vrijdag zingt de Driebergenaar Jim van der Zee bij The Voice of Holland van RTL4 een nieuw lied en wie weet dringt de Driebergse muzikant weer door tot de volgende ronde.

1 reactie
Meer berichten