Logo nieuwsbode-heuvelrug.nl


Foto: Mitch Huisman

Groot wandelevenement op Heuvelrug

Cees van Dijck uit Driebergen houdt erg van wandelen en dan vooral van grote afstanden. Zo liep hij meerdere malen de Vierdaagse van Nijmegen. Aangezien Van Dijck ook graag op de Utrechtse Heuvelrug wandelt, leek het hem een leuk idee hier ook een groot wandelevenement te organiseren. Niet vier dagen lang, maar twee dagen die vallen in het weekend.

door Marcel Bos

UTRECHTSE HEUVELRUG - "Het wordt niet zo'n groot wandelevenement als de Vierdaagse van Nijmegen, maar met een maximum van duizend deelnemers zijn we aardig op weg een mooie wandeltocht neer te zetten," vertelt de initiatiefnemer voor de Heuvelrug Tweedaagse.

"Dat doe ik samen met de Stichting Green Race, een organisatie die als doel heeft sportevenementen door, maar ook voor de natuur te organiseren op de Utrechtse Heuvelrug."


Green Race

Verder heeft Van Dijck veel plezier van de ervaring van Bert Huibers uit Amerongen. "Huibers is al zeventien jaar mede-organisator van de Maarten Luther Wandeltocht in Amerongen," vertelt de Driebergenaar. "Een deel van de opbrengst van de door Green Race georganiseerde sportevenementen wordt gedoneerd aan het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug."

De wandelliefhebber zegt het fijn te vinden dat Green Race een groot deel van de organisatie van het wandelevenement in handen heeft. "Ja," zegt Van Dijck. "Zo kan ik me ook op andere dingen concentreren."


Genieten van natuur

"We houden de mogelijkheid open dat de Tweedaagse later eventueel kan uitgroeien tot een Vierdaagse."


"Deelnemers kunnen tijdens hun wandeling genieten van de unieke landgoederen, bossen, heidevelden en weides en de route is zo ontworpen dat er steeds veel afwisseling is."

"Bovendien komt de deelnemer weinig langs provinciale wegen, dus men heeft geen last van verkeer. De wandelaars kunnen zo genieten van de unieke natuur op de Utrechtse Heuvelrug en van de rust en stilte".Route

De Driebergse wandelliefhebber vertelt dat de routes ook al zijn uitgezet en dat op een aantal plaatsen de randen van de dorpen aangeraakt worden voor rustplaatsen.

Van Dijck: "Tijdens de Tweedaagse wandelen we op zaterdag 1 september een route richting Doorn, Driebergen en Austerlitz. Op zondag 2 september wandelen we een route richting Leersum, Amerongen en Rhenen.


Gezellige sfeer

"Er zijn twee wandeltochten, een van 20 en een van 40 kilometer. Start en finish is bij Camping Bonte Vlucht, gelegen aan de N225 tussen Doorn en Leersum."


"Op deze locatie zorgt Green Race voor de nodige gezelligheid en sfeer om na te praten met andere wandelaars en supporters."

1 reactie
Meer berichten