Logo nieuwsbode-heuvelrug.nl


Driebergen speelt een cruciale rol in het boek " Het verwenste Kind" van Babet Bruns.
Driebergen speelt een cruciale rol in het boek " Het verwenste Kind" van Babet Bruns.

Belangrijke rol Driebergen in boek therapeute

De 49-jarige gesprekstherapeute Babet Bruns uit Zeist heeft een boek geschreven waarin Driebergen een cruciale rol speelt. Het boek heet "Het verwenste kind" en is een autobiografie over het veelbewogen leven van Babet.

Driebergen - Babet was een adoptiekind dat afgestaan was door een streng katholieke biologische moeder. "Mijn adoptiemoeder wilde heel graag een kind, maar ik voldeed niet aan haar wensen. Zij wilde een lief prinsesje en ik had heel duidelijk een eigen mening. Ik werd mishandeld en moest om erger te voorkomen op mijn zeventiende weglopen van huis", zo legt Babet uit.

Babet: "Toen ik ouder werd wilde ik wat met mijn jeugdervaringen doen omdat ik steeds op dezelfde problemen stuitte in mijn leven. Van 1995 tot en met 1997 verbleef ik twee jaar in de antroposofische leef-werkgemeenschap Nieuw-Rijsenburg in Driebergen. Die periode was in alle opzichten een omslagpunt. Ervoor was ik eigenlijk klaar met het leven maar na mijn verblijf in Driebergen was alles anders. Het hoofdstuk in mijn boek dat over deze episode gaat heet dan ook: doodswens en levenswil".

Al deze gebeurtenissen komen aan bod in Babet 's boek. In 2004 rondde zij een opleiding voor natuurgeneeskundig therapeut af. Zij is gespecialiseerd in gesprekstherapie voor ontwikkelingsproblematiek. "Veel van wat ik meegemaakt heb kan ik gebruiken in mijn werk met mensen die me in mijn praktijk bezoeken. Mijn autobiografie is ook voor therapeuten bedoeld, om er iets uit te leren. Ik combineer nu het therapeutisch werk met het schrijfwerk. Met mijn biologische moeder heb ik geen contact meer en mijn adoptiemoeder is overleden. Maar mijn bejaarde adoptievader zie ik sinds hij weduwnaar is iedere twee weken en ik bel elke dag met hem. We hebben samen heel wat in te halen", aldus Babet.

Driebergen is nog steeds belangrijk voor Babet want zij volgt daar op dit moment een opleiding aan het instituut voor biografisch coach.

reageer als eerste
Meer berichten