Logo nieuwsbode-heuvelrug.nl


Alle sporters bijeen op het podium na de prijsuitreiking van het Sportgala dat plaatsvond in Sport en Cultuurcentrum De Binder in Leersum. FOTO: Marcel Bos
Alle sporters bijeen op het podium na de prijsuitreiking van het Sportgala dat plaatsvond in Sport en Cultuurcentrum De Binder in Leersum. FOTO: Marcel Bos (Foto: Marcel Bos)

Een zaal vol sporttalenten

Het Sportgala in Sport en Cultuurcentrum De Binder is een groot jaarlijks evenement waar sporters of teams die bijzondere prestaties hebben geleverd, in het zonnetje worden gezet. De winnaars zijn gekozen door de jury samen met de bevolking van de Utrechtse Heuvelrug. Zo'n 3.100 mensen hebben hun stem uitgebracht op de diverse genomineerden. Sporters afkomstig van de gemeente Utrechtse Heuvelrug leverden mooie sportieve prestaties in 2017.

door Marcel Bos

Leersum - De categorieën zijn: sportman, -vrouw, -talent, -ploeg, -vereniging en sportiefste basisschool. Het Sportgala werd gepresenteerd door Helma Zenner samen met Jaap de Graaf en is muzikaal omlijst door de huisband For Ever Young. De muzikale intermezzo's zijn verzorgd door Steffen de Wolf en de zangeres Roosmarie. Verder was er een optreden van EDC-dans uit Driebergen die zijn getraind door Penny de Jager. De Sportiefste Basisschool is geworden Dalton Nicolaas in Doorn. Deze Daltonschool doet er alles aan de kinderen zoveel mogelijk te laten sporten zowel binnen als buiten de school. NOS Studio Sportcommentator Hans van Zetten reikte de prijs uit. Sponsor is Rabobank UH vertegenwoordigd door Corine Das.

Het Sporttalent van het jaar dat werd verkozen is Isis van den Broek uit Driebergen. Het 11-jarige tennistalent is Nederlands Kampioen in haar leeftijdscategorie en ze heeft een groot doel voor ogen, de Nummer 1 van de wereld worden!

Isis kreeg de prijs uit handen van oprichter Stichting Survivalgroep Hang-On, Erik de Heer. Sponsor is Health Center Hoenderdaal, vertegenwoordigd door Dennis Sturkenboom. Omnisportvereniging Spirit uit Driebergen is verkozen tot Sportvereniging van het jaar. Spirit biedt een breed sportaanbod voor jong en oud en tegen een lage contributie. Prijsuitreiker is Sandra Meeuwsen, directeur Sportimpuls. Sponsor is Laco Sportcentrum UH, vertegenwoordigd door Theo Stokman. Sportvrouw van het jaar is verkozen Anna van Rhee uit Doorn die met langlaufen in Reit im Winkle 3 titels op haar naam heeft gezet op de 7,5 en 25 km vrije stijl en 10 km klassiek.

Lees verder op pag. 10

Edwin de Wolf reikte de prijs uit als teamcaptain Nederland en deelnemer Invictus Games. Sponsor is Rugby-shop.nl vertegenwoordigd door Marc van Nieuwpoort. Sportploeg van het jaar is geworden Majorettes muziekvereniging EMM uit Leersum die vorig jaar Nederlands Kampioen werd en 3e werd op het Europees Kampioenschap in Engeland. Prijsuitreiker is Joëlle Staps, plv directeur Sport bij het Ministerie van VWS. Sponsor is Hardloopcentrum Aart Stigter. Sidané Pontjodikromo uit Leersum is sportman 2017. Hij is 4 keer Nederlands kampioen geweest en wil de beste tennisser van de wereld worden. In Hilversum heeft hij na een zinderende finale de nationale jeugdtitel tot en met 18 jaar gewonnen. Sidané kon deze avond niet aanwezig zijn, omdat hij een wedstijd in Spanje heeft. Zijn moeder neemt de prijs in ontvangst van Fernando Arrabal, teammanager van het Nederlands Elftal. Sponsor is Verzuimfocus BV, vertegenwoordigd door Stefan Kragten.

In Sport en Cultuurcentrum De Binder in Leersum het jaarlijkse Sportgala gehouden.

Het Sportgala is in het leven geroepen om sporters en teams te eren en te waarderen en kan daardoor ook een aanmoediging zijn voor jongeren en ouderen om weer actief te worden. Samen met het Heuvelrug Sport Initiatief organiseert de gemeente Utrechtse Heuvelrug dit jaarlijkse Sportgala.

reageer als eerste
Meer berichten