Vorig jaar heeft de brandweer van  op meer dan de helft van alle scholen in de provincie Utrecht voorlichting gegeven.
Vorig jaar heeft de brandweer van op meer dan de helft van alle scholen in de provincie Utrecht voorlichting gegeven. ( )

Kinderen een stuk brandwijzer maken

Hoe kun je er voor zorgen dat er geen brand uitbreekt in jouw huis? En als er toch brand ontstaat, wat moet je dan doen? Kinderen van groep 4 van basisscholen in de provincie Utrecht kunnen dat van echte brandweermannen en –vrouwen leren. Want voorkomen is beter dan blussen.

Regio - Komende jaren wil de brandweer alle basisscholen in de provincie Utrecht bezoeken. Met deze lessen wil de brandweer zorgen dat er minder branden uitbreken. En als er toch brand uitbreekt, dat kinderen weten wat ze moeten doen. Voor de andere kinderen op de basisschool zijn er lesboekjes beschikbaar zodat de docent zelf een les kan geven. Kinderen krijgen een brandveiligheidsles met de brandweerschatkist. Ze leren bijvoorbeeld dat het goed is om van tevoren een vluchtplan te maken, omdat je bij een echte brand door de rook niets ziet. Door de les kunnen ze ook hun ouders vertellen over de belangrijkste brandoorzaken in huis. Weten hun ouders wel dat je na elke droogbeurt het filter van de droger moet schoonmaken, omdat het stof samen met de hete lucht voor brand kan zorgen? Het risico op slachtoffers bij branden kan weer worden beperkt door bijvoorbeeld rookmelders op te hangen. Meer investeren in het voorkomen van brand: dat is de koers die de brandweer is ingeslagen. www.vrubrandweer.nl en www.brandweeropschool.nl.


 

Meer berichten